Szerző: Ady Krisztián

2004. november 9. 10:29

Kapható a D-Link vezeték nélküli hálózati eléréssel is rendelkező médialejátszója

[HWSW] A D-Link még ez év elején jelentette be vezeték nélküli médialejátszóját, mely azonban csak a napokban vált elérhetővé. A vezeték nélküli médialejátszót Ethernet porttal és 802.11g szabványú (54 Mbit/s adatátviteli képességű) vezeték nélküli hálózati eléréssel is ellátták. A lejátszóban nincs sem DVD-meghajtó, sem merevlemez, a lejátszandó állományokat a PC-n, vagy hálózatra kötött adattárolón kell elhelyeznünk.

A DSM-320 támogatja a legtöbb széles körben használt szabványt, így az MP3, JPEG, MPEG, DivX, Xvid és QuickTime video- és audiotömörítő technológiákat, és az ezekkel kódolt állományokat képes megjeleníteni a televízió képernyőjén. A készülék SCART (videóval, A/V-vel és RGB-vel), RCA kompozit vagy S-video kábellel csatlakozik a TV-hez. Emellett koax vagy optikai digitális audiokimenettel is rendelkezik.

A médialejátszó menürendszerében távirányító segítségével navigálhatunk. A készülék szoftvere támogatja az Universal Plug and Play (UPnP) szabványt is, így könnyen üzembe helyezhető az otthoni hálózaton. A készülék ajánlott végfelhasználói ára 200 dollár, azaz körülbelül negyvenezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról