Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 8. 16:11

A Microsoft félmilliárd dollárt fizet a Novellnek

[HWSW] A Novell ma bejelentette, hogy a Microsoft egy, a Novell NetWare szoftverével kapcsolatos per lezárásaként 536 millió dollár készpénz megfizetését vállalta. A hír hatására a Novell részvényei tizenegy százalékkal emelkedtek, ami nem csoda, hiszen az összeg a Novell piaci értékének negyede. Ugyanakkor a Novell azonnal visszavonja az összes Microsoft ellen benyújtott, NetWare-rel kapcsolatos keresetét.

A szoftvercég egyúttal azt is közölte, hogy még a héten új pert kíván indítani a Microsoft ellen, amelyben a szoftvergyártó óriásvállalat irodai szoftercsomagjával kapcsolatban tesz panaszt. A Novell szerint a Microsoft tisztességtelen versenyt folytatott, amivel az 1990-es évek közepén ellehetetlenítette a WordPerfect szövegszerkesztőt. A WordPerfect ma már a Corel tulajdonában van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról