Szerző: Ady Krisztián

2004. november 8. 15:44

Az NVIDIA bejelentette csúcsteljesítményt nyújtó mobil grafikus processzorát

[HWSW] Az NVIDIA ma bejelentette a GeForce 6800-as sorozatba tartozó, GeForce Go 6800 elnevezésű mobil grafikus chipjét. A DirectX 9-es gyorsításra képes, Shader Model 3.0-t is támogató mobil grafikus vezérlő minden olyan fejlett technológiát támogat, melyek az asztali GeForce 6-os chipeket is jellemzik.

A vállalat közleménye szerint a mobil grafikus vezérlő 7500-9000 pontos teljesítményre képes a Futuremark legújabb tesztprogramja alatt, miközben a chip energiafogyasztása a mobil felhasználási körhöz lett igazítva. Az új chipet elsősorban nagyteljesítményű mobil munkaállomásokba, hordozható számítógépekbe szánja a vállalat, de természetesen a háromdimenziós játékok szerelmesei is minden igényt kielégítő mobil grafikus vezérlőként üdvözölhetik az új terméket.

A GeForce Go 6800 grafikus vezérlőt tartalmazó notebookokat elsőként az Alienware Corporation, a Sager, a Falcon Northwest, valamint a VoodooPC dobja piacra a következő napokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról