Szerző: mz

2000. június 2. 20:37

Atombiztos Internet-szolgáltatás

A Brit Internet-szolgáltatók egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek a különféle hackertámadások kivédésére - az egyre biztosabb komplexumok lassan egy virtuális atomtámadást is elviselnek - vagy egy valósat is?
Az ötlet meglehetősen bizarr, de valljuk be: kézenfekvő. Az atombunkerek ugyanis nemcsak a fizikai hatásokat képesek elviselni, de általában rendelkeznek minden olyan berendezéssel, melyek nemcsak az emberi élet, de egy számítógépközpont fenntartásához is szükségesek lehetnek. Ilyen az állandó és külső hatásoktól független áramellátás, vagy sokszor a műholdas kapcsolat.
A szerverfarmok elsődleges szempontjai a folyamatos üzem biztosítása, illetve a biztonság. A bunkerek ehhez ideális bázist biztosítanak. Az ötlet pedig teljes jogot nyer, ha figyelembe vesszük az időnként csúcstechnikával felszerelkező terroristák jelentette fenyegetést.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról