Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 08. 10:51:49

Egy nap alatt a legelterjedtebb vírusok közé került a Bagle.at

[HWSW] A Kaspersky Labs októberi vírusstatisztikájában ismét találkozhattunk új Mydoom- és Bagle-variánsokkal, a Mydoom.ab és a Bagle.at néhány nap eltéréssel jelent meg. A tömeges e-maileket küldő Bagle október 29-én olyan hatékony volt, hogy még aznap felkerült a legelterjedtebb vírusok húszas listájára, mégpedig rögtön az előkelő hetedik helyre.

A lista egyebekben csaknem megegyezik a szeptemberivel: továbbra is a Netsky-variánsok vezetnek, a Bagle és Mydoom változatok nem tudják megelőzni őket. Sajnos egyelőre nincs remény, hogy a Bagle és a Mydoom végleg eltűnnek. Mindkét féreg forráskódja nagymértékben elterjedt az interneten, és azokat maguk a férgek terjesztik tovább. Az utóbbi idők vírustevékenységének nagy részét ezeknek a férgeknek a variánsai, pontosabban a közzétett forráskód újrafordított változatai okozták.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról