Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mérsékelt növekedés várható a szoftverpiacon

Bodnár Ádám, 2004. november 08. 09:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Az idén 6,2 százalékkal, 189 milliárd dollárosra növekszik a szoftverpiac -- áll az IDC piackutató vállalat előrejelzésében. Az IDC prognózisa szerint 2003 és 2008 között a globális szoftvereladások évi átlagban 6,9 százalékkal emelkednek. "Bár a szoftverpiac -- történetének első visszaesése után -- ismét növekszik, a közeljövőben nem várható a múlt évezred végén megszokott kétszámjegyű százalékos növekedés" -- áll a jelentésben.

Továbbra is Észak-Amerika marad a legnagyobb szoftverpiac, de a legerősebb növekedés Európában és Ázsiában várható. Az IDC szerint ezek a piacok jelentik majd a legnagyobb kihívást is az árak, valamint a kalózkodás tekintetében. A piackutató cég úgy látja, a szoftverpiac növekedését az üzleti intelligencia, az adattárház és a biztonsági alkalmazások mozgatják majd. A jövőben növekedi fog a nyílt forrású szoftverek piaci súlya is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.