Szerző: Ady Krisztián

2004. november 4. 11:45

SSE3 támogatást kap az Athlon 64 processzorok következő revíziója?

Az Anandtech információi szerint az AMD 2005 elején megjelenő új, E jelöléssel ellátott Athlon64 processzor-revíziója nem csak javított memóriavezérlővel, hanem SSE3 támogatással is rendelkezni fog. A korábbi információk szerint az AMD csupán kétmagos processzoraiban támogatta volna elsőként az Intel továbbfejlesztett multimédiás utasításkészletét.

Az Anandtech információi szerint az AMD 2005 elején megjelenő új, "E" jelöléssel ellátott Athlon64 processzor-revíziója nem csak javított memóriavezérlővel, hanem SSE3 támogatással is rendelkezni fog. A korábbi információk szerint az AMD csupán kétmagos processzoraiban támogatta volna elsőként az Intel továbbfejlesztett multimédiás utasításkészletét.

A 2005 elején megjelenő, E jelölésű maggal rendelkező Athlon 64 processzorok 90 nanométeres technológiával készülnek. A lap értesülései szerint az SSE3 támogatás beépítése mellett az AMD tovább növeli majd az Athlon 64 processzorok órajelét is: a 4200+ jelölésű processzor már 2,6 GHz-es órajellel lesz kapható, míg az Athlon 64 FX-57 modell 1 Mbyte cache mellett 2,8 GHz-es órajelet tudhat majd magáénak. Ez utóbbi processzort várhatóan 2005 második félévében dobja piacra a vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról