Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 02. 09:39:31

Végső ajánlatot tett a PeopleSoft részvényeire az Oracle

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a legmagasabb és egyben utolsó ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a "legmagasabb és egyben utolsó" ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

Elemzők szerint az Oracle "utolsó ajánlata" ösztönzőleg hathat a részvények tulajdonosaira, hogy eladják papírjaikat. A PeopleSoft azt tanácsolta a részvényeseknek, hogy ne tartsák meg papírjaikat addig, amíg az igazgatótanács közelebbről meg nem vizsgálja az ajánlatot. A PeopleSoft részvényei tegnap 2,16 dolláros emelkedés után 22,93 dolláron zártak a tőzsdén. "Szerintünk ez az ajánlat magasabb, mint amekkora árfolyamot a PeopleSoft részvényei elérnének" -- mondta Jeff Henley, az Oracle igazgatótanácsának elnöke.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 18:02

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.