Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Végső ajánlatot tett a PeopleSoft részvényeire az Oracle

Bodnár Ádám, 2004. november 02. 09:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a legmagasabb és egyben utolsó ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

hirdetés
Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a "legmagasabb és egyben utolsó" ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

Elemzők szerint az Oracle "utolsó ajánlata" ösztönzőleg hathat a részvények tulajdonosaira, hogy eladják papírjaikat. A PeopleSoft azt tanácsolta a részvényeseknek, hogy ne tartsák meg papírjaikat addig, amíg az igazgatótanács közelebbről meg nem vizsgálja az ajánlatot. A PeopleSoft részvényei tegnap 2,16 dolláros emelkedés után 22,93 dolláron zártak a tőzsdén. "Szerintünk ez az ajánlat magasabb, mint amekkora árfolyamot a PeopleSoft részvényei elérnének" -- mondta Jeff Henley, az Oracle igazgatótanácsának elnöke.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!