:

Szerző: Vörös Péter

2000. június 2. 10:19

Jerry Sanders, az AMD elnök-vezérigazgatója 17 millió $ értékű AMD részvényt adott el májusban ...

No, ezt már nehezebb lenne megmagyarázni. Annyit is írhatnék tömören: no comment. De mivel a hatóságok felé történt bejelentés az ügyletről már május 12-én megtörtént, talán egy-két szót megér az ügy.
Mit hozhatunk fel Sanders "mentségére" (190.000 db részvénytől vált meg)?
Az amerikai Standard & Poor's 500-as index (ebben a vezető 500 amerikai cég részvényei vannak benne) idei messze legjobban teljesítő részvénye az AMD volt idáig. Aki rendszeresen olvassa a hwsw.hu-t, annak nem kell részletekbe bocsátkoznunk (sok, részben jogos vád ért eddig minket úgymond "AMD-pártiságunk" miatt); aki csak nemrég csatlakozott hozzánk, annak figyelmébe ajánlom 3Dnow! rovatunkat! (A többi rovathoz hasonlóan az oldal bal felső részéről érhető el - talán a 3Dnow! címke miatt ezt eddig kevesebben tudták ...)
Az AMD részvényei konkrétan megduplázódtak az idén (bár az indulási szint valóban méltatlan volt a cégben rejlő tartalékokhoz ...). A részvény május 5-én volt csúcson, 92,88$-on. Azóta az általános tőzsdepiaci trendeknek (sűrű eső, zivatar ...) megfelelően visszaesett.
Sanders egyébként áprilisban már megvált 510.000 (!!) AMD-részvénytől - akkor 40,8 millió $ volt a tiszta haszon a részvényeladáson. (Akkor és ott. Az akkori és ottani árfolyamon ...)
Szintés érdekes következtetésre adhat okot, hogy Richard Previte és Eugene Conner, a cég elnöki beosztású felsővezetői, valamint Fran Barton, pénzügyi vezérigazgató is jelentős értékű részvénytől vált meg májusban.
Nem minden fénylik, ami AMD... de:
A tegnapi tőzsdei napot az AMD amúgy 84$-on zárta, ez 2,25$-os (2,75%-os) emelkedés a szerdai záráshoz képest. (A cég 5-éves, Yahoo Finance-féle "lázgörbéjét" ld. itt).
Ki hagyja el (utoljára...) és melyik hajót is ... ?(!)

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.