:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 20. 10:05

Új számítógépeket jelentett be az Apple

Az Apple Computer tegnap több új gépet is bemutatott, amelyekkel a karácsony előtti bevásárlási lázban szeretne sikereket elérni.

Az Apple Computer tegnap több új gépet is bemutatott, amelyekkel a karácsony előtti bevásárlási lázban szeretne sikereket elérni.

Új noteszgépek

A vállalat csökkentette az alsó kategóriás iBook noteszgépek árait és új, a korábbinál nagyobb teljesítményű processzorokkal szerelte fel azokat. Mostantól a legolcsóbb iBook 1,2 GHz-es PowerPC G4 processzort, DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtót és 12 hüvelykes kijelzőt tartalmaz, az ára pedig mindössze 999 dollár (~196 ezer forint). A középkategóriás, 14 hüvelykes kijelzővel szerelt modellben 1,33 GHz-es processzor teljesít szolgálatot, a csúcsmodell pedig már DVD-újraírót is tartalmaz, ami korábban egyik iBookbak sem volt az alapkonfiguráció része.

A középkategóriás iBook ára 1299, a csúcsmodellé 1499 dollár. Az új Apple noteszekben már elérhető a 802.11g szabványú, 54 Mbps sebességű vezeték nélküli hálózati vezérlő és akár Bluetooth adóvevő is rendelhető hozzájuk. David Moody, a Mac számítógépek marketingjéért felelős vezető elmondta, hogy az Apple új noteszgépeivel készen áll a karácsonyi szezonra. Ez a kijelentés gyakorlatilag cáfolja azokat a pletykákat, amelyek szerint az Apple még az idén új PowerBook gépeket mutatna be.

Olcsóbb Power Mac G5

Az új notebookok mellett az Apple egy 1,8 GHz-es processzort tartalmazó Power Mac G5 asztali gépet is bemutatott, amelynek ára csupán 1499 dollár. A vállalat emellett új, NVIDIA chipes videokártyákat is felvett a kínálatába, amelyek támogatják a nyáron bejelentett, 30 hüvelykes Cinema Display laposkijelzős monitort. Az Apple megújította Xserve RAID tárolószervereit is. A nagyobb kapacitás és az alacsonyabb ár azt eredményezte, hogy az új rendszerek gigabyte-onként mindössze 2 dollárba kerülnek, szemben a korábbi 3 dollárral.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.