Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 18. 13:41

Új Cisco kapcsolók a kis- és középvállalatok igényeihez igazítva

A Cisco Systems bejelentette, hogy Catalyst kapcsolócsaládját új, kifejezetten a kis- és középvállalatok számára kifejlesztett modellekkel bővíti. A Catalyst kapcsolók palettájának bővítésével a Cisco a kis- és közepes méretű vállalatoknak is lehetővé kívánja tenni egyesített adat-, hang- és videohálózatok létrehozását, mégpedig nagyobb stabilitás, fokozott biztonság és jobb kezelhetőség mellett.

A kis- és középvállalatok számára gondot jelenthet, hogy egyre növekvő hálózati igényeik kielégítéséhez biztosítsák a szükséges személyzeti és pénzügyi feltételeket -- mondta Jim Browning, a Gartner Group kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó csoportjának alelnöke és kutatásvezetője. Ezeknek a vállalatoknak égető szükségük van minden olyan lehetőségre, amelyek révén csökkenthetik hálózataik élettartamköltségét és minimalizálhatják az üzemeltetés létszámigényét.

Önvédelem

A Cisco úgy bővítette a termékpalettát, hogy az egyedülálló módon illeszkedjen a kis- és középvállalatok elvárásaihoz, továbbá a korábban csak a csúcskategóriára jellemző paraméterek és funkciók is elérhetővé váljanak. Ide tartoznak például a jelenleg már szabadalmaztatás alatt álló önvédelmi hálózatbiztonsági funkciók, amelyek segítségével a kis- és középvállalatok biztosíthatják vállalati erőforrásaik és adataik védelmét, és megőrizhetik az IP-alapú telefonálás biztonságát.

A kínálatban szerepelnek a moduláris kapcsolókat felvonultató Cisco Catalyst 4500 sorozat új, belépő szintű elemei, például az új Supervisor II-Plus-TS, amely szerverekhez, vezeték nélküli hozzáférési pontokhoz, IP-telefonokhoz, nyomtatókhoz és hálózati felhasználókhoz egyaránt tud kapcsolódni. A Cisco Network Assistant szoftver segítségével központilag menedzselhetők a kis- és középvállalati kategóriájú hálózatok, ami az üzembehelyezést és a folyamatos karbantartást egyaránt megkönnyíti. Az új, rögzített konfigurációjú Catalyst 4948 kapcsolók szervercsoportok kiszolgálására kínálnak optimalizált megoldást.

Ingyenes konfigurációs szoftver

A Cisco Network Assistant kifejezetten a kis- és középvállalati Cisco-hálózatok kezelésére kifejlesztett hálózatfelügyeleti eszköz, amely támogatja a kategóriához tartozó kapcsolókat, útvonalválasztókat és hozzáférési pontokat. Az ingyenesen letölthető szoftver lehetővé teszi az eszközök központi menedzselését és precíz konfigurálását, leegyszerűsíti a hibakeresést, továbbá megkönnyíti a bonyolult és sokszor ismétlődő hálózatfelügyeleti feladatok végrehajtását. A Cisco Network Assistant szerves részét képező Cisco Smartports jelentősen leegyszerűsíti a Cisco által ajánlott hálózati konfigurációk üzembe helyezését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.