Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. október 14. 09:09:23

Lebukott a CD- és DVD-másolásból lett milliomos

CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

[HWSW] CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

A terjesztő elővigyázatossága nem volt mindenható: ugyan e-mailben nem, csak telefonon fogadott el megrendelést, ám a Soproni Rendőrkapitányság mégis a nyomára bukkant -- lakossági bejelentés alapján. A férfi a rendőrség megjelenésekor is éppen CD-t írt, s összesen hozzávetőleg 1,5 terabájt terjedelmű film, zenemű, felhasználói szoftver és játék volt a lakásán, melyeket terjesztési listáján kínált tovább megrendelőinek. A rendőrség szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt -– szakértők bevonásával -– folytatja a vizsgálatot.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 18:30

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.