Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Lebukott a CD- és DVD-másolásból lett milliomos

Rátonyi Gábor Tamás, 2004. október 14. 09:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

hirdetés
[HWSW] CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

A terjesztő elővigyázatossága nem volt mindenható: ugyan e-mailben nem, csak telefonon fogadott el megrendelést, ám a Soproni Rendőrkapitányság mégis a nyomára bukkant -- lakossági bejelentés alapján. A férfi a rendőrség megjelenésekor is éppen CD-t írt, s összesen hozzávetőleg 1,5 terabájt terjedelmű film, zenemű, felhasználói szoftver és játék volt a lakásán, melyeket terjesztési listáján kínált tovább megrendelőinek. A rendőrség szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt -– szakértők bevonásával -– folytatja a vizsgálatot.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.