:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. október 14. 09:09

Lebukott a CD- és DVD-másolásból lett milliomos

CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

[HWSW] CD- és DVD írásból -- jogvédett anyagok terjesztéséből -- lett milliomos egy Sopron-környéki férfi. A 36 éves betanított munkás egy éven keresztül mintegy 2000 ügyfelének adta el az internetről letöltött anyagokat CD-re és DVD-re másolva, miközben a rendőrség becslése szerint 3-4 millió forintos haszonra tett szert.

A terjesztő elővigyázatossága nem volt mindenható: ugyan e-mailben nem, csak telefonon fogadott el megrendelést, ám a Soproni Rendőrkapitányság mégis a nyomára bukkant -- lakossági bejelentés alapján. A férfi a rendőrség megjelenésekor is éppen CD-t írt, s összesen hozzávetőleg 1,5 terabájt terjedelmű film, zenemű, felhasználói szoftver és játék volt a lakásán, melyeket terjesztési listáján kínált tovább megrendelőinek. A rendőrség szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt -– szakértők bevonásával -– folytatja a vizsgálatot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.