Szerző: Ady Krisztián

2004. október 13. 15:09

Memóriakártyával ötvözi az érintés nélküli, rádiós chipkártyák előnyeit a Matsushita

A főként Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric bejelentette, hogy kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható. A smartSD Cardnak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli, rádiófrekvenciás adattovábbítás kényelmét ötvözik az adatok tárolásának lehetőségével, valamint jobb adatvédelemmel.

A főként Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric bejelentette, hogy kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható. A "smartSD Card"nak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli, rádiófrekvenciás adattovábbítás kényelmét ötvözik az adatok tárolásának lehetőségével, valamint jobb adatvédelemmel.

A SmartSD Card a vállalat szerint új üzleti lehetőségeket teremt az eszközgyártókon kívül a rendszerfejlesztő és szolgáltató ágazatok számára is. Az első, mintául szolgáló intelligens Secure Digital kártya-szállítmányok 2004 decemberében várhatók. A sorozatgyártás várhatóan 2005 őszén indulhat el.

Az intelligens, fizikai kapcsolatot nem igénylő chipkártyákat például a bankok, a szállítmányozás és terjesztés, az ipari és közigazgatási alkalmazások területén lehet előnyösen felhasználni. A chipkártyák alkalmasak lehetnek a tömegközlekedési eszközökön történő fizetésre, a különböző beléptető-rendszerekben való használatra, de elektronikus pénzként vagy hitelkártyaként is funkcionálhatnak.

A smartSD Card lehetővé teszi nagy mennyiségű adat biztonságos továbbítását és rögzítését, ezáltal ideálisan alkalmazható egy sor új területen. Az új smartSD Card fáradhatatlan FeRAM (ferroelektromos RAM) chipje a hagyományos EEPROM chipeknél ötször gyorsabb másolást tesz lehetővé. A biztonságos, titkosítással is rendelkező, kibővített memóriahelyről is 600 Kbyte/mp sebességgel továbbíthatók az adatok.

"Reményeink szerint a smartSD Card különleges tulajdonságai új üzleti lehetőségeket nyitnak majd. Ilyen lehetőségek lehetnek például a különböző vállalatok számára az információ kiszivárgásának megakadályozása, a mobilszolgáltatók számára a tartalom-terjesztés, de említhetnénk a különböző AV eszközök számára piacra dobott anyagok másolásvédelmét is" -- nyilatkozta Masaki Akiyama, a Panasonic System Solutions Company elnöke. "Cégünk azon dolgozik, hogy az SD kártyás alkalmazások egyre táguló világa kényelmesebb és biztonságosabb lehessen".

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.