Szerző: roberto

2004. október 4. 23:07

Megérkezett a PowerPC-s disztribúció, a Yellow Dog Linux 4.0

A coloradói Terra Soft Solutions hat hónapos

A coloradói Terra Soft Solutions hat hónapos fejlesztés után kiadta a Yellow Dog Linux (YDL) 4.0-s verzióját. A Fedora Core 2 Linux rendszerre épülő friss disztribúció különlegessége, hogy kizárólag PowerPC platformra készül el. Bár a nyolc CD-s (négy darab binárisokal és négy darab forráskóddal megtömött lemez), nyomtatott dokumentációt is tartalmazó dobozos verzió szállításának megkezdése csak két hét múlva lesz esedékes, az érdeklődő felhasználók a Terra Soft Solutions YDL.net előfizetésével viszont már most is elérhetik hálózaton keresztül a rendszer telepítőkészletét.

A 2.6.8-as kernelre és a GNU C könyvtár 2.3.3-as változatára épülő YDL 4.0 éppúgy tartalmazza a KDE 3.3-as, mint a GNOME 2.6-os grafikus munkakörnyezetet, illetve olyan alkalmazásokat, mint például az OpenOffice 1.1.1 irodai programcsomag, a Rhythmbox 0.8.3 zenelejátszó-program vagy a Mozilla 1.7 internetes programcsomag.

A Terra Soft vezető mérnöke, Owen Stampflee a megjelenés kapcsán elmondta, hogy kihívás volt a friss verzión végzett munka, és a mostani kiadás támogatja a legtöbb hardvert a Yellow Dog Linux eddigi történetében. Az operációs rendszer a G3-as, G4-es és G5-ös Macintosh gépeken kívül a Genesi Pegasos II alaplapokra épülő hardvereket is működik, további újdonság az USB csatolófelületű eszközökkel való jobb kompatibilitás, a dualhead konfigurációk támogatása, valamint bizonyos PCMCIA vezeték nélküli hálózati kártyák támogatása. A rendszerről további információ a www.yellowdoglinux.com-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról