Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 29. 09:38

Ezer dolgozójától válik meg a Motorola

A Motorola bejelentette, hogy félvezetőgyártó üzletágának korábbi leválaszása miatt mintegy ezer alkalmazottjától kíván megválni, amely 50 millió dolláros egyszeri költséget jelent.

HIRDETÉS

A Motorola bejelentette, hogy félvezetőgyártó üzletágának korábbi leválaszása miatt mintegy ezer alkalmazottjától kíván megválni, amely 50 millió dolláros egyszeri költséget jelent.

Amint arról beszámoltunk, a Motorola 2003 októberében jelentette be, hogy önálló vállalattá szervezi félvezetőgyártó üzletágát, amely idén tavasszal meg is történt. A telekommunikációs vállalat chipgyártó részlege ma már Freescale Semiconductor néven működik és tőzsdén jegyzett cég. A félvezetőgyártó divízió a Motorolán belül igen gyászosan teljesített, egyes szakértők szerint részben hibás vezetői döntések miatt.

A cég a jövőben a mobil technológiákra kíván összpontosítani. Ennek jegyében a cég nemrégiben lecserélte mobiltelefonos üzletágának vezetőjét, Tom Lynch helyett immár Ron Garriques áll a divízió élén. A mobiltelefonos részleg a legnagyobb üzletág a Motorolán belül, a teljes forgalom mintegy 40 százaléka származik ettől a divíziótól. A Motorola a Nokia mögött a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a cég piaci részesedése az idei második negyedévben 15,8 százalék volt -- derül ki a Gartner adataiból.

A cég 24,1 millió mobiltelefont adott el a második negyedévben, ez 52 százalékkal több a 2003-as eredménynél. A Motorola mobiltelefon-üzletágának működési nyeresége 394 millió dollár, forgalma pedig 3,9 milliárd dollár volt, ez 67 százalékos növekedés tavalyhoz képest. A készülékek átlagos eladási ára 16 százalékkal emelkedett annak ellenére, hogy a piaci szereplők között kíméletlen árverseny dúl. Az év második felében a Motorola összesen mintegy 20 új mobiltelefont kíván a piacra dobni.

A Motorola szóvivője elmondta, hogy a vállalat az átalakulás alatt dolgozóinak egy részét le fogja cserélni, ugyanis "másféle tudással rendelkező" alkalmazottakra van szükség. A szóvivő leszögezte, hogy az átalakulás nyomán nem változik a dolgozói létszám, mivel az elbocsátandó alkalmazottak helyére újat vesznek fel. A Motorola jelenleg világszerte mintegy 88 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.