Szerző: roberto

2004. szeptember 28. 21:58

Letölthető a Mandrake Linux 10.1-es kiadása

Letölthetővé vált a hónap közepén

Letölthetővé vált a hónap közepén megjelent Mandrake Linux 10.1 Community kiadása. A párizsi székhelyű MandrakeSoft ugyan már szeptember 16-án bejelentette a 10.1-es Mandrake Linuxot, a friss operációs rendszer azonban csak a hétvégén vált mindenki számára elérhetővé, előtte csupán a Mandrake felhasználói klubjának tagjai férhetnek hozzá a telepítőkészlethez.

A rendszer a 2.6.8-as Linux kernelre és a GNU C könyvtár 2.3.3-as változatára épül, tartalmazza többek közt az X.org X11 6.7-es grafikus alaprendszert, a KDE 3.2.3-as, valamint a GNOME 2.6-os munkakörnyezeteket, a Mozilla 1.7.2-es internetes programcsomagot és a hamarosan megjelenő OpenOffice 1.1.3 előzetes változatát.

A szabadon letölthető telepítőkészlet nem mindenben egyezik meg a MandrakeClub tagok számára összeállított anyagokkal, például nem található meg benne az Adobe Acrobat Reader, a Real Player vagy éppen az NVIDIA videokártyák gyári meghajtói, ezeket a felhasználóknak, amennyiben szükségük van rájuk, külön kell letölteniük, és telepíteniük. További különbség, hogy a MandrakeClub ezüst fokozatú tagjai igényelhetnek olyan telepítőkészletet is, amely már a KDE munkakörnyezet 3.3-as verzióját tartalmazza.

A Mandrake Linux 10.1-es kiadásának Official változatai várhatóan novemberben kerülnek a boltokba, a cég ezekhez a rendszerekhez biztosít majd nyomtatott dokumentációt és terméktámogatást.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.