Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 23. 14:39

Hazai szoftverfejlesztőket támogat az IBM

[Mmd] Az IBM Magyarország bejelentette, hogy október elsejétől elindítja hazai független szoftverfejlesztőket támogató kezdeményezését, az IBM ISV Incubator Programot.

[Mmd] Az IBM Magyarország bejelentette, hogy október elsejétől elindítja hazai független szoftverfejlesztőket támogató kezdeményezését, az IBM ISV Incubator Programot.

A magyar szoftverfejlesztőknek stratégiai fontosságot tulajdonít az IBM, akikkel együttműködve olyan megoldások létrehozását célozza, amelyek a legkülönbözőbb területen tevékenykedő felhasználók igényeit elégítik ki. A cég elsősorban a kis- és középvállalati szegmensre összpontosító fejlesztőkkel kívánja elmélyíteni kapcsolatait, valamint az olyan kiemelkedően fejlődő szegmenseket kiszolgálókkal, mint a digitális média, az élettudományok, vagy a hálózati számítástechnika.

A független szoftverfejlesztők pályázati alapon ingyenesen férhetnek hozzá a több millió dollár értékű hardver-eszközökkel felszerelt, budapesti IBM Innovációs Centrum szolgáltatásaihoz, ahol programjaikat tesztelhetik, fejleszthetik, portolhatják, megoldásaikra az egész világon elfogadott IBM tanúsítványokat szerezhetnek és képzésekben is részt vehetnek.

Az ISV Incubator Program azonban túlmutat a technológiai együttműködésen. Az IBM a legígéretesebb szoftvereket megalkotókkal közösen jelenik meg a piacon, s nemzetközi hátteret biztosít ahhoz, hogy a hazai fejlesztés az IBM csatornáin külföldre is eljusson. Az IBM Magyarország a közös célokhoz marketingtámogatást, értékesítési jutalékot, finanszírozási lehetőségeket, s dedikált IBM-es kapcsolattartót és IBM-es marketingszakértő segítségét is biztosítja magyar szoftverfejlesztő partnereinek.

"Az együttműködésből természetesen nem csak a szoftverfejlesztők profitálnak, abból a cég is hasznot remél" -- mondta el Rehus Péter, az IBM szoftver üzletágának igazgatója. "Az IBM hardvereire, szoftvereire és szolgáltatásaira alapozott speciális megoldásaikkal az IBM-et még közelebb vihetik a kis- és középvállalati szférához."

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról