Szerző: castor

2004. szeptember 23. 08:20

A magyar Invictus fejlesztőcsapat új játéka támogatni fogja az TrackIR technológiát

A debreceni székhelyű Invictus fejlesztőcsapat bejelentette, hogy legújabb játékuk, a Cross Racing Championship című autóverseny támogatni fogja a nemrég kifejlesztett TrackIR technológiát.

A debreceni székhelyű Invictus fejlesztőcsapat bejelentette, hogy legújabb játékuk, a Cross Racing Championship című autóverseny támogatni fogja a nemrég kifejlesztett TrackIR technológiát.

A TrackIR működési elve, hogy a monitor tetejére helyezett mozgásérzékelő a homlokunkra rögzíthető apró jeladó irányváltoztatásait követi, így virtuális vezetés közben a nézőpont attól függően változik, hogy merre fordítjuk a fejünket. Az élménybeszámolók szerint ez a lehetőség rendkívül megkönnyíti a kanyarok bevételét, mivel szemmel előre követhetjük a kanyar ívét.

A Cross Racing Championshipben az ígéretek szerint a járművünk teljesen valósághűen fog viselkedni -- köszönhetően az aprólékosan kidolgozott fizikának, és a részletes törési modellnek. A grafikai megjelenítés a speciális effekteknek (bump mapping, pixel shader effektek, real time environment mapping, high dynamic range imaging) köszönhetően biztosítja a manapság elvárható grafikai szintet. Autónkat bármikor szabadon átfesthetjük, avagy tuningolhatjuk.

A programozók nagy hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligenciára, így a gép által irányított sofőrök idővel képesek kitanulni az egyes pályák ideális nyomvonalát. Emellett bizonyos helyzetekben teljesen emberi módon viselkednek, azaz például félrerántják a kormányt.

Összesen 60 versenyre nevezhetünk be, melyek hat különböző helyszínen zajlanak. Vezethetünk jeges hegyvidéki utakon, de akár kietlen sivatagokban és trópusi hangulatú tengerpartokon is. A sima futamok mellett lehetőségünk lesz a többjátékos mód versenyeiben is részt venni.

A program PC-re készül és idén ősszel fog megjelenni Európában, majd nem sokkal később a tengerentúlon is kapható lesz.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.