Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 22. 09:46

Kis és közepes méretű vállalatok számára nyújt biztonsági szolgáltatást a TeliaSonera

A finn F-Secure Corporation és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető telekommunikációs vállalata bejelentette partneri együttműködésének további bővítését. Ezentúl a TeliaSonera amellett, hogy vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználókat, kis és közepes vállalatok számára is kínál munkaállomás-alapú szolgáltatásokat. Mindezek alapja az F-Secure Security as a Service koncepciója, mely automatikus adatbiztonsági frissítéseket biztosít közvetlenül az F-Secure szerveréről.

A finn F-Secure Corporation és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető telekommunikációs vállalata bejelentette partneri együttműködésének további bővítését. Ezentúl a TeliaSonera amellett, hogy vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználókat, kis és közepes vállalatok számára is kínál munkaállomás-alapú szolgáltatásokat. Mindezek alapja az F-Secure "Security as a Service" koncepciója, mely automatikus adatbiztonsági frissítéseket biztosít közvetlenül az F-Secure szerveréről.

A Sonera Desktop Security nevű szolgáltatás elsősorban azoknak a kis és közepes méretű vállalatoknak készült, melyek jelenleg nem futtatnak vírusvédelmi vagy tűzfalprogramot. Az új biztonsági megoldás olyan munkaállomás-alapú szoftvert tartalmaz, amely segítséget nyújt a vírus- és hacker támadások megelőzéséhez.

Az internet és a munkaállomás közötti hálózati forgalom szabályozásához a Sonera Desktop Security lehetővé teszi különböző ügyfél alapú szabályok megadását, de az első használat megkönnyítéséhez a szolgáltatás előre konfigurált vírus- és tűzfalszabályokat tartalmaz.

"A vírusvédelmi és tűzfalmegoldások fontossága egyre nő a gyorsan terjedő új férgek, trójai programok és egyéb rosszindulatú vírusok megjelenése miatt. A védelmet ki kell terjeszteni a munkaállomásokra, szerverekre és vállalati hálózatokra egyaránt. Az F-Secure céggel együttműködve a leghatékonyabb biztonsági megoldásokat kínáljuk vállalati ügyfeleink munkaállomásaihoz" -- mondta Pasi Tolonen, a TeliaSonera Finland Oyj igazgatója.

"Az internetszolgáltatóknak reagálniuk kell a változó környezeti igényekre és biztosítaniuk kell az internet biztonságos használatához szükséges megoldásokat. A TeliaSonera a 'Security as a Service' koncepció keretében már évek óta nagy sikerrel kínálja az F-Secure biztonsági termékeit. Örülünk, hogy kibővítettük együttműködésünket, amelynek keretében ezentúl a TeliaSonera vállalati ügyfeleinek is nyújtunk adatbiztonsági megoldásokat" -- mondta Kimmo Alkio, az F-Secure Corporation operációs vezetője.

Magyarországon az Axelero Internet biztosít az F-Secure "Security as a Service" szolgáltatására épülő hatékony védelmet a személyi számítógépeket támadó különféle férgek, vírusok és külső behatolások ellen. Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatása egy-egy számítógépre vagy munkaállomásra vonatkozó teljes körű biztonsági megoldást kínál mind az otthoni felhasználók, mind a kis- és közepes vállalatok részére. Az előfizetéses szolgáltatás a folyamatos automatikus adatbiztonsági frissítéseknek köszönhetően egyszerűen használható és telepítési költség nélkül vehető igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról