Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nem gyerekjáték a Nintendo új konzolja

Bodnár Ádám, 2004. szeptember 21. 09:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nintendo új, két kijelzővel felszerelt konzolja nem gyerekjáték: a japán vállalat kifejezetten az idősebb tinédzsereket és a fiatal felnőtteket célozza meg a készülékkel.

A Nintendo új, két kijelzővel felszerelt konzolja nem gyerekjáték: a japán vállalat kifejezetten az idősebb tinédzsereket és a fiatal felnőtteket célozza meg a készülékkel.

A Nintendo DS a japán konzolgyártóktól szokatlan módon előbb lesz kapható az Egyesült Államokban, mint Japánban, noha az eltérés csupán pár hét. A készülék november 21-én mutatkozik be az Egyesült Államokban, az ára 149 dollár lesz. Japánban csak december 3-án lesz kapható a konzol. Ez lesz a Nintendo történetében az első alkalom, hogy egy új terméke nem Japánban debütál először.

Szakértők szerint az előrehozott amerikai premierrel a Nintendo gyakorlatilag elébemegy saját vesztének és inkább az Egyesült Államokban próbál szerencsét, hiszen Japánban a vevők valószínűleg jobban várják a Sony új hordozható konzolját. Egy fej-fej melletti versenyben a Nintendo DS minden bizonnyal jelentősen alulmaradna a PlayStation Portable-lel szemben. Utóbbi készülék idén ősszel kerül a japán boltkba, de az Egyesült Államokban csak jövőre lesz kapható.

A Nintendo DS előnye, hogy az új játékokon kívül futtatható rajta az összes, eddig Game Boyra és Game Boy Advance-ra kiadott program is, vagyis már a megjelenés pillanatában több ezer szoftver lesz elérhető. A Nintendo jelenleg összesen húsz játékot fejleszt az új konzolra és a vállalat szerint további száz vállalatnál készülnek meg szoftverek.

A Nintendo előtt álló legfontosabb feladat, hogy megszabaduljon attól a sztereotípiától, amely szerint termékei gyerekjátékok. A Sony hamarosan debütáló PlayStation Portable készüléke elleni sikeres harchoz elengedhetetlenül szükséges az idősebb korosztály elcsábítása. Az alacsony árral mindenesetre erős a nyomás a Sonyn, a PlayStation Portable a várakozások szerint ugyanis közel kétszer annyiba fog kerülni, mint a Nintendo DS.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.