Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 21. 09:00

Újra nyereséges negyedévet zárt a PalmOne

A PalmOne tegnap tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat 62 százalékos bevétel-növekedésről és a várakozásokat közel kétszer meghaladó nyereségről számolt be.

HIRDETÉS

A PalmOne tegnap tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat 62 százalékos bevétel-növekedésről és a várakozásokat közel kétszer meghaladó nyereségről számolt be.

Az augusztus 27-én véget ért első pénzügyi negyedévben a PalmOne 273,1 millió dollár forgalom mellett 19,6 millió dollár, azaz részvényenként 38 cent nettó nyereséget ért el. Elemzők 268 millió dollár bevételt és részvényenként 20 cent profitot vártak. Egy évvel korábban a vállalat 168,6 millió dollár forgalomról és 16,9 millió dollár veszteségről volt kénytelen beszámolni.

A negyedév során a PalmOne 708 ezer kéziszámítógépet és 273 ezer Treo kommunikátort értékesített, a Treo készülékekből eddig összesen 661 ezer fogyott. A tenyérgépek eladásából származó negyedéves bevétel 144,3 millió dollár volt, a Treo 600 értékesítéséből befolyt forgalom pedig 128,8 millió dollárt tett ki. Todd Bradley, a cég elnök-vezérigazgatója közölte, hogy az ősszel a PalmOne új termékeket mutat be és megállapodást kötött egy újabb jelentős mobilszolgáltatóval a Treo készülékek forgalmazásáról.

A PalmOne vezetői szerint jelentősen fellendült a vállalat termékei iránti kereslet, a jelenleg is tartó második negyedévben ezért 370 millió dollár körüli bevétel várható. A teljes pénzügyi évben 1,27-1,31 milliárd dollár forgalomra és részvényenként 1,45-1,60 dollár profitra számít a cég. A második negyedéves prognózis nem éri el az elemzői várakozásokat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 19:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.