Szerző: Vörös Péter

2000. június 1. 07:14

IBM-Macromedia e-üzleti szövetség

Az együttműködés célja az e-business Web-helyek fejlesztésének és alkalmazásának meggyorsítása. Az IBM nyújtja a back-end Java alkalmazás szerver technológiát, míg a Macromedia a front-end tervezőeszközöket - a végeredmény: a Web-hely fejlesztők ill. tervezők könnyebben tudnak majd dinamikus Web-helyeket készíteni az e-üzleti megoldásokat nyújtó cégek számára.
Konkrétan: az IBM licencelni fogja a Macromedia LikeMinds Personalization Server-ét, amelyet integrálni fog a Nagy Kék WebSphere szoftver platformjával; míg a Macromedia licenceli és terjeszti az IBM WebSphere fejlesztői változatát a Dreamweaver és a Dreamweaver UltraDev Web tervező és fejlesztő eszközeivel együtt.
Az IBM ezenkívül azt is tervezi, hogy a WebSphere Studio-val együtt szállítja majd a Macromedia Flash, Freehand, Director és Fireworks kipróbálásra szánt változatát.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról