Szerző: Budai Péter

2004. szeptember 10. 15:29

A Sybase ingyenes, Linuxon futó adatbázisszervert tett elérhetővé

[eWeek] A Sybase ezen a héten jelentette meg Adaptive Server Enterprise (ASE) Express Edition for Linux szoftverét, ami egy teljesen ingyenes, vállalati megoldások fejlesztésére is alkalmas adatbázisszerver Linuxra.

[eWeek] A Sybase ezen a héten jelentette meg Adaptive Server Enterprise (ASE) Express Edition for Linux szoftverét, ami egy teljesen ingyenes, vállalati megoldások fejlesztésére is alkalmas adatbázisszerver Linuxra.

A Sybase ASE 1999 óta érhető el Linuxra, ezzel a lépéssel a Sybase az elsők közt ismerte fel a Linux jelentőségét az adatbázispiacon. A vállalat reméli, hogy az ingyenes szoftver elérhetősége több céget és fejlesztőt bír rá arra, hogy a Sybase ASE-t válassza Linuxon.

"A Sybase ASE Linuxra a legjobb választás bármely szervezet számára" -- nyilatkozta Dr. Raj Nathan, A Sybase információs-technológia és megoldások csoportjának elnökhelyettese. "Egyesítve az ASE erejét és egyszerű használatát az iparági szabványoknak megfelelő hardveren futtatott Linuxszal verhetetlenül alacsony TCO-t garantál" -- tette hozzá.

Az ASE Express Edition annyiban tér el a teljes ASE változattól, hogy kizárólag egyetlen processzort használ ki, valamint legfeljebb 5 gigabájtos adatbázist képes kezelni. Az Express 2 gigabájtnál több memóriával szintén nem futtatható. Ezek a megkötések még mindig ideálissá teszik a rendszert a legtöbb kisvállalat és részleg számára. Futtatásához minimumkövetelménynek egy 230 MHz-es Pentium II, és a Linux kernel 2.4.10-es verziója van megjelölve.

Bár az adatbázisszoftver fut Linuxon, nem nyílt forrású és nem lehet szabadon terjeszteni. Az Express változat 254 MByte méretű és ingyen letölthető a Sybase promóciós oldaláról. A telefonos ügyfélszolgálat, valamint a személyes segítségnyújtás évente 2200 dollártól vehető igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról