:

Szerző: roberto

2004. szeptember 8. 23:44

A Novell kiveszi a részét a kínai linux-szabványok megalkotásából

A legyorsabban növekvő piacok melletti elkötelezettségét

A legyorsabban növekvő piacok melletti elkötelezettségét mutatva a Novell tegnap bejelentette, hogy csatlakozott a kínai kormányzat által tavasszal létrehozott Kínai Linux-szabványosítási Csoporthoz. A Novell helyi képviseletének szakemberei a kínai szabványügyi szervezet linuxos szabványosítási kezdeményezéseit, illetve oktatási törekvéseit fogják segíteni.

A Kínai Linux-szabványosítási Csoportot a Kínai Információs Ipari Minisztérium jóváhagyásával hozták létre áprilisban, a munkacsoport feladata az ország linuxos szabványainak megalkotása és fejlesztése. A kezdeményezés jelentős szerepre tehet szert a gyorsan növekvő kínai Linux-piac formálásában. A Novell jelenleg az egyedüli globális Linux-piaci szereplő, amely formálisan is részt vesz a csoport munkájában.

Dr. Zhang Hongfen, a szabványosítási csoport vezetője a Novell csatlakozása kapcsán elmondta: "a Novell tagsága jelentősen hozzájárul a kínai linuxos szabványok meghatározásához" és a cég "tevékenyen kivette a részét a nemzetközi szoftverszabványok létrehozásából, bőséges tapasztalattal és jó [...] kapcsolatokkal rendelkezik e téren; mindez a munkacsoportunkat segíti majd abban, hogy hatékonyan [...] értesülhessen a legújabb linuxos trendekről".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.