Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Gyorsan növekedett a második negyedévben a Sun Microsystems piaci részesedése

Ady Krisztián, 2004. szeptember 08. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Lenhardt & Weichinger Communications] 2004 második negyedévében a Sun Microsystems piaci részesedése minden más gyártóénál gyorsabban növekedett úgy az összes operációs rendszert tekintve, mint a UNIX+Linux, vagy a UNIX platformokat nézve -- áll a Gartner Dataquest 2004. második negyedévi Worldwide Server Database jelentésében.

hirdetés
[Lenhardt & Weichinger Communications] 2004 második negyedévében a Sun Microsystems piaci részesedése minden más gyártóénál gyorsabban növekedett úgy az összes operációs rendszert tekintve, mint a UNIX+Linux, vagy a UNIX platformokat nézve -- áll a Gartner Dataquest 2004. második negyedévi Worldwide Server Database jelentésében.

Ha éves bontásban vizsgáljuk az eredményeket, a Sun a leszállított egységek számában 38,4 százalékos növekedést ért el és ismét piaci részesedést szerzett legfontosabb riválisaival szemben. A Sun teljesítményét jelentősen növelte az UltraSPARC IV és Opteron processzoros szerverek, valamint a Netra 240/440 rendszerek iránti kereslet, amely főként a pénzügyi szolgáltatásokkal és kommunikációval foglalkozó cégek, valamint a kormányzati szervek oldaláról jelentkezett.

A UNIX+Linux rendszerek együttes piacán a Sun negyedéves összehasonlításban minden gyártót megelőzött mind a bevételt, mind a leszállított egységek száma szerinti piaci részesedést tekintve, a cég mindkét kategóriában vezető. A Sun UNIX+Linux kategóriában elért növekedése tükröződik bevétel alapján számított piaci részesedésének növekedésében: a cég 6,0 százalékpontos növekedést mondhat magáénak, míg a legközelebbi versenytárs esetében ez az érték mindössze 0,1 pont volt. Piaci térnyerése mellett az aktuális (negyedéves összehasonlítású) növekedési értékkel a Sun az "Összes operációs rendszer" kategóriában jelentősen felülmúlta versenytársait.

A cég minden operációs rendszerű szerverplatform szállításánál növelte darabszám szerinti piaci részesedését, mind éves, mind folyamatos negyedéves bontásban. A Sun éves és negyedéves bontásban is nagyobb darabszám és bevétel szerinti növekedést ért el a UNIX-platform kategóriában, mint az öt legnagyobb gyártó együttvéve.

A vállalat nagyobb bevétel- és egységszám szerint számított piaci részesedésnövekedést produkált a UNIX-szerverek piacán, mint bármelyik versenytársa és megtartotta vezető helyét. A növekedési értékek éves szinten +2,2 (bevétel) és +7,0 százalék (leszállított egységek), az előző negyedévhez viszonyítva pedig +7,8 és +4,7 százalék voltak. A leszállított Opteron és UltraSPARC processzoros berendezések és az ezekhez kötődő bevétel mind negyedéves, mind éves összehasonlításban emelkedett, míg az Itanium processzoros szerverek szállítása az előző negyedévhez képest csökkent.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.