Szerző: roberto

2004. szeptember 2. 23:38

Tapasztalt új pénzügyi vezető a Red Hatnél

A Red Hat ma bejelentette, hogy a vállalat új

A Red Hat ma bejelentette, hogy a vállalat új pénzügyi vezérigazgatója és működésért felelős alelnöke Charles Peters Jr. lesz. Peters a júniusban, a 2004-es pénzügyi év első negyedévi beszámolójának esedékessége előtt néhány nappal váratlanul, családi okora hivatkozva lemondott Kevin Thompson feladatait fogja ellátni. Júliusban a cég azt is bejelentette, hogy átáll az előfizetői bevételek havi könyveléséről ezek napi könyvelésre, és emiatt módosítja az utóbbi három pénzügyi évben elért eredményeit.

Az új pénzügyi vezérigazgató irányítja majd a vállalat könyvelését, pénzügyeit, adó- és hitelügyeit, illetve a befektetőkkel való kapcsolattartást. Charles Peters a Price Waterhouse könyvvizsgáló cégnél (ma PricewaterhouseCoopers) kezdte a karrierjét a hetvenes évek elején, majd néhány, a New York-i tőzsdén is jegyzett cégnél töltött be pénzügyi vezérigazgatói és egyéb posztokat.

Matthew Szulik, a Red Hat elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: "Charlie tapasztalt szakember, aki különösen otthonosan mozog a nemzetközi pénzügyekben, illetve a tőzsdén jegyzett társaságok pénzügyeiben, mindez segítségünkre lesz a Red Hat további növekedése során".

a címlapról