:

Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 2. 12:41

Leszállította egymilliomodik N-Gage játékgépét a Nokia

A Nokia bejelentette, hogy az N-Gage platform forgalmazása óta eltelt

A Nokia bejelentette, hogy az N-Gage platform forgalmazása óta eltelt tizenegy hónap alatt világszerte már egymillió darabot szállított a játékgépből. Egymillió N-Gage és N-Gage QD játékgép eladása jelentős mérföldkövet jelent a hordozható konzolok világában: az N-Gage platform a mobiljáték-konzolok élmezőnyébe került. A játékosok a zsebre vágható játékplatformot és az erőteljes smarttelefon-funkciókat egyesítő N-Gage-dzsel új módon élvezhetik a többszereplős mobiljátékokat.

"Büszkék vagyunk, hogy elértük az egymilliós küszöböt. Az N-Gage QD-re reagáló felhasználók lelkesedésének és a legújabb játékainknak köszönhetően magabiztosan számíthatunk arra, hogy a mobiljátékok világában elért sikerünk tovább folytatódik" -- mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia játékokkal foglalkozó alelnöke.

"A több mint százezer regisztrált N-Gage Aréna-tagra is büszkék vagyunk. Ez a szám igazolja, hogy a játékosok számára izgalmas versenyre kelni a hálózaton keresztül a világ bármely szegletéből érkező mobilellenféllel" -- tette hozzá.

Az N-Gage Aréna a mobiljátékosok egész világra kiterjedő közössége, ahol a világ minden tájáról bejelentkező játékosok versenyezhetnek és kommunikálhatnak egymással, exkluzív tartalmakhoz juthatnak hozzá, eseményekről szerezhetnek tudomást. Az N-Gage Aréna tagjai a játékgépen, az Aréna-képes játékokból, vagy az interneten át csatlakozhatnak az Arénához.

"Az N-Gage Aréna lehetőséget teremt arra, hogy innovatív, új játékfunkciókat hozhassunk létre az EA olyan játékaihoz, mint a The Sims vagy a Tiger Woods PGA Tour" -- mondta Nancy Smith, az Electronic Arts észak-amerikai kiadásokért felelős ügyvezető alelnöke és igazgatója. "Tanúi lehetünk annak, hogy az N-Gage miként válik az egymilliós küszöb elérésével a hordozható konzolok üzletágának fontos szereplőjévé."


N-Gage QD

A körülbelül négy hónapja bemutatott, második generációs N-Gage QD konzol nem csak több lett elődjénél, hanem bizonyos tekintetben kevesebb is. A felhasználói visszajelzések azt mutatták, hogy nincs szükség az FM-rádióra, illetve az MP3-lejátszóra, így ezeket a Nokia száműzte a konzolból. A vállalat emellett eltávolított néhány előre telepített alkalmazást is a készülékből. A finn gyártó közölte, hogy az FM-rádió kivételével az összes funkcionalitás elérhető megfelelő szoftverekkel, amelyeket a felhasználók utólag telepíthetnek a Symbian OS operációs rendszert és Series 60 szoftverplatformot futtató készülékre.

Az N-Gage QD természetesen kompatibilis a korábbi változattal, így a játékosok használhatják az előző N-Gage játékait, illetve a régi N-Gage konzolon is futnak az N-Gage QD-re írt szoftverek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.