Szerző: roberto

2004. szeptember 1. 22:17

Változások a Novell felsővezetésében

A Novell, a Linux-piac viszonylag új szereplője a hírek

A Novell, a Linux-piac viszonylag új szereplője a hírek szerint átalakítja felsővezetését, és az eddigi négy üzleti egység helyett a jövőben két üzleti egységgel fog működni a vállalat. Azok a vezetők, akik eddig Chris Stone, a vállalat igazgatótanácsának alelnöke számára tartoztak beszámolási kötelezettséggel, a jövőben David Patrick és David Litwack irányítása alatt fognak dolgozni -- értesült a CNET.

A lépés híven tükrözi azt a folyamatot, amelynek során a Novell a korábbi, a Netware hálózati operációs rendszeren nyugvó üzleti modelljéről átáll a Linux operációs rendszerre, illetve a szerverszoftver-csomagokra alapozott modellre, és amelynek érdekében a Novell több céget is felvásárolt, köztük a SuSE Linuxot és GNOME grafikus munkakörnyezetéről, valamint az erre épülő felügyeleti megoldásairól ismert Ximiant.

A korábbi négy egységből kettő, a SuSE Linux és a Szerveroldali alkalmazások alkotják a Linux és nyílt forráskódú platformok és szolgáltatások egységet, míg a másik két korábbi üzleti egység, az Azonosító és címtár szoftverek, illetve az Erőforrásfelügyeleti szoftverek alkotják az Azonosításalapú megoldások egységet.

A linuxos üzleti egység élén David Patrick, a Ximian korábbi elnök-vezérigazgatója, majd a Ximian felvásárlása után a Novell erőforrásfelügyeleti szofverekkel foglalkozó egységének vezetője fog állni, míg az azonosításalapú megoldásokkal foglalkozó egységért David Litwack lesz a felelős, aki korábban a szintén a Novell által felvásárolt SilverStream társaság elnök-vezérigazgatója volt.

A változások tehát egy új vezetői szint megjelenését jelentik a Novell szervezeti felépítésében, és egyúttal tükrözik a cég változó szoftverfejlesztési és marketingcéljait.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról