:

Szerző: Budai Péter

2004. augusztus 25. 13:04

Az Actuate is beszáll az Eclipse fejlesztésébe

[eWeek.com] Az Actuate bejelentette, hogy részt vesz az Eclipse Foundation munkájában, ami elsősorban egy nyílt forrású fejlesztési környezet kifejlesztésével kapcsolatos. Az Actuate az Eclipse Business Intelligence és jelentéskészítéssel kapcsolatos projektjét fogja vezetni.

[eWeek.com] Az Actuate bejelentette, hogy részt vesz az Eclipse Foundation munkájában, ami elsősorban egy nyílt forrású fejlesztési környezet kifejlesztésével kapcsolatos. Az Actuate az Eclipse Business Intelligence és jelentéskészítéssel kapcsolatos projektjét fogja vezetni.

Az Actuate az évente megrendezésre kerülő nemzetközi felhasználói konferenciáján jelentette be a partneri megállapodást, melynek keretein belül a vállalat részt vesz az Eclipse Foundation munkájában, mint stratégiai fontosságú fejlesztő és a BIRT (Business Intelligence and Reporting Tools) projekt vezetője. A BIRT elsődleges célja egy teljesen ingyenesen használható jelentés-fejlesztő platform létrehozása.

Az Actuate illetékesei szerint a BIRT projekt csökkenteni fogja a technológia megszerzésének és használatbavételének költségeit, és a fejlesztők számának növekedésével egyenes arányban javul majd a létrehozott forráskód minősége. Mindezek mellett alacsony TCO-ra és könnyebb alkalmazásközi integrációra lehet számítani.

A vállalat elmondta, hogy a fejlesztők többsége még mindig kézzel írt JSP (Java Server Pages) kódokkal hozza létre az alkalmazások jelentéskészító motorját. Emiatt a nyílt forrású kezdeményezés jelentős javulást érhet el a produktivitás terén új, könnyen használható eszközök segítségével.

Az Actuate és az Eclipse közleménye szerint a BIRT projekttel kapcsolatos kéréseit bárki felteheti az Eclipse honlapjára a következő harminc nap folyamán.

"Az Actuate megtiszteltetésnek tekinti, hogy részt vehet az Eclipse fejlesztésében, ami a legszélesebb körben elfogadott platform az eszközök integrációjára," -- tudatta közleményében Mark Coggins, az Actuate fejlesztési részlegének alelnöke.

"Örömmel vágunk bele az Eclipse támogatóinak segítségével a közös munkába, hogy létrehozzuk a BIRT-et, azt a jelentéskészítésre és elemzésre alkalmas eszközt, amit a nyílt forráskód alapelveinek megfelelően fejlesztünk; ahol a legjobb ötletek és megoldások találkoznak." -- folytatta Coggins.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.