:

Szerző: Budai Péter

2004. augusztus 9. 12:06

A Microsoft saját szoftvereit is frissíteni kell az SP2 miatt

[Computerworld] A régóta várt Windows XP SP2 sok szoftvernek okoz kompatibilitási problémákat, ezalól nem jelent kivételt a Microsoft saját termékpalettájának egyik alkalmazása, a Business Solutions CRM sem.

[Computerworld] A régóta várt Windows XP SP2 sok szoftvernek okoz kompatibilitási problémákat, ezalól nem jelent kivételt a Microsoft saját termékpalettájának egyik alkalmazása, a Business Solutions CRM sem.

A Microsoft Tudásbázis (Knowledge Base) már tartalmazza az esettel kapcsolatos cikket, melyben a vállalat közli, hogy a második javítócsomagra történő átállás előtt érdemes frissíteni a Business Solutions CRM 1.0-át a CRM Server, vagy a CRM Sales for Outlook 1.2-es verziójára. Ez valamennyi Business Solutions CRM 1.0-át futtató kliensszámítógépet érinti.

Miután a CRM 1.2-es változata fut a klienseken, további hibajavító csomagok telepítésére, és kézzel végzendő módosításokra van szükség a számítógépeken. A működéshez elengedhetetlen lépések a legapróbb részletekig le vannak írva a Tudásbázis cikkében. A Microsoft CRM Server és a CRM Sales for Outlook 1.2 frissítőcsomagjai már letölthetőek a Microsoft Download Center-ről.

Márciusban a szoftver felhasználói jelezték, hogy ugyan az alkalmazásban található néhány apróbb hiba, összességében meglehetősen stabilan üzemel. Doug Burgum, a Microsoft Business Solutions részlegének elnöke kiemelte, hogy az első verzióval egy teljesen új szoftver kelt életre, és az 1.2-es verzió "nem csupán egy kicsi hibajavító-csomag, hanem egy év kemény fejlesztésének eredménye." Azt is hozzátette, hogy az új verzió további javulást ért el a teljesítmény és a stabilitás területein.

"Az XP SP2 javított biztonsági szolgáltatásai elsősorban az Internet Explorer és a biztonsági zónák alapbeállítás szerinti viselkedésén változtatnak" -- ismertette a Microsoft szóvivője e-mailben, "A Microsoft az SP2 teljes fejlesztési ideje alatt azt javasolta a felhasználóknak, hogy szükség esetén szerezzék be a javítócsomag által érintett szoftverekhez a legújabb frissítéseket, hogy azok továbbra is a kívánt módon működjenek, beleértve a Microsoft saját termékeit is."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.