Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 9. 11:25

Letölthető a Windows XP második szervizcsomagja

[Neowin.net] Két verzióban -- és számtalan vírusos, hamis változatban -- tölthető le különböző tükörszerverekről, valamint peer-to-peer hálózatokon keresztül is terjed az egyelőre hivatalosan még meg nem jelent, második Windows XP szervizcsomag. Szerverünkről a végleges, angol Windows XP-hez készült frissítőcsomag tölthető le 266 MB terjedelemben .

[Neowin.net] Két verzióban -- és számtalan vírusos, hamis változatban -- tölthető le különböző tükörszerverekről, valamint peer-to-peer hálózatokon keresztül is terjed az egyelőre hivatalosan még meg nem jelent, második Windows XP szervizcsomag. Szerverünkről a végleges, angol Windows XP-hez készült frissítőcsomag tölthető le 266 MB terjedelemben.

A második szervizcsomag -- a várakozásokkal ellentétben -- csak azokra a kalóz Windows XP rendszerekre nem telepíthető fel, melyekre az SP1 sem volt telepíthető. A Microsoft úgy tűnik végül mégis inkább a biztonság növelése mellett döntött, függetlenül attól, legális-e a frissítendő rendszer vagy sem. Az SP1-ben (és az SP2-ben) található kulcsellenőrző védelem ismert módszerekkel könnyedén kijátszható.

A Windows XP SP2 hivatalosan ma, esetleg holnap válik elérhetővé a Microsoft weboldalán keresztül, az automatikus frissítéseket biztosító Windows Update weboldalra viszont csak augusztus 25-én kerül fel. A cég eredeti tervei szerint a frissítésnek júniusban kellett volna elkészülnie, később ezt júliusra módosították, majd augusztusra tolták ki. A Microsoft nem közölte, mi áll a késés hátterében. A céget jól ismerő forrásoktól származó hírek szerint az SP2 inkompatibilis egyes korábbi szoftverekkel, ezért további finomításra szorul.

A Windows XP Service Pack 2 leginkább biztonsággal kapcsolatos javításokat tartalmaz majd. A csomagban várhatóan teljesen új tűzfal lesz megtalálható, jelentősen javítanak a beépített e-mail kliens csatolmányokat kezelő részén és egy biztonsági beállításokat felügyelő asszisztens programot is beépít a Microsoft. Lényeges újdonság még, hogy az Internet Explorer webböngésző képessé válik a felugró ablakok tiltására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról