Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 03. 12:12:40

Következő generációs spamszűrő szoftverek a Kasperskytől

A Kaspersky Labs bemutatta következő generációs termékeit. A Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és internet-szolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket. Az új generációs Kaspersky spamszűrő termékek számos technológiai fejlesztést tartalmaznak, a programok szolgáltatásai nagymértékben fejlődtek.

A Kaspersky Labs bemutatta következő generációs termékeit. A Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és internet-szolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket. Az új generációs Kaspersky spamszűrő termékek számos technológiai fejlesztést tartalmaznak, a programok szolgáltatásai nagymértékben fejlődtek.

"A 2F 2000 Kft. hosszú évek óta képviseli a Kaspersky Labs vírusvédelmi rendszereit, melyeknél az orosz cégtől megszokott rendkívül gyakori frissítés mindig is a felhasználói megelégedettség egyik legfontosabb forrása volt. Most ez a tradíció a spam elleni védelemben is megjelenik" -- mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000. Kft. műszaki igazgatója. -- "A Kaspersky Anti-Spam új verziója ezen kívül a kéretlen levelek szűrésében eddig meghatározónak számító szabad forráskódú szoftverekhez hasonló széleskörű konfigurációs beállításokkal és fejlett öntanító funkciókkal lepi meg a felhasználókat" -- tette hozzá.

A Kaspersky Anti-Spam megoldás használata során az elektronikus üzenetek többszintű vizsgálaton esnek át. A program nyelvi elemzési technológiával analizálja a beérkező üzenetek szövegét. A nyelvi elemzés alapjául szolgáló nyelvi adatbázist a Kaspersky Anti-Spam kétóránként automatikusan frissíti. Ez a megoldás hatékony védelmet nyújt az éppen aktuális "levélszemét járványokkal" szemben is.

A Kaspersky Anti-Spam több új technológiát tartalmaz, amelyek felismerik a legújabb levélszemét-küldő trükköket is, így a grafikák használatát, a feketelistás szűrés elleni bonyolult útválasztási módszereket, valamint az olyan HTML trükköket, mint a láthatatlan szöveg használata és a betűkettőzés.

Válaszul a gyorsan változó spamküldő taktikákra a Kaspersky Labs szakemberei a feketelista funkciót (RBL) is továbbfejlesztették. A kéretlen levelek küldésére használt címek lekérdezése -- és letiltása -- az eddig tapasztaltnál jóval gyorsabban történik. Ezenkívül az RBL funkció lehetővé teszi az IP cím-láncok elemzését is, vagyis a Kaspersky Anti-Spam segítségével azonosítható a spam valódi forrása, a kéretlen levél valódi küldője.

Az új GSG2 technológiával a Kaspersky Anti-Spam a jelen pillanatban elérhető termékeknél lényegesen nagyobb hatékonysággal szűri a grafikus információt tartalmazó kéretlen leveleket. A technológia lehetővé teszi az olyan üzenetek észlelését és szűrését, amelyeket -- bár a levélszemétre jellemző apró grafikai elemeket tartalmaznak -- az eddig használt programok nem ismertek fel. A Kaspersky Anti-Spam megoldások által észlelt ilyen elem lehet például a színhasználat, a mondatvégi pontok ismétlése és a keretek árnyékolása.

A Kaspersky Anti-Spam 2.0 termékekben végrehajtott változtatások segítségével a spamszűrés a korábbiaknál rugalmasabban integrálható a vállalatok informatikai infrastruktúrájába. A webes felületen használható integrált felügyeleti modullal a rendszergazdák bármely hálózati csomópontból módosíthatják a program paramétereit.

Számos újabb levelezőrendszer támogatása mellett a Kaspersky Anti-Spam együttműködik az általánosan használt levelezőrendszerekkel, a sendmail, qmail, CommuniGate Pro, Exim és Postfix alkalmazásokkal. Így nincs szükség a Postfix installálására: a megoldás egyszerűen telepíthető bármely általánosan használt levelezőrendszerbe.

"Napjainkban a tömeges elektronikus levelezés egyre nagyobb problémává válik, különösen a vállalati ügyfelek és az internet-szolgáltatók számára, akik nagy mennyiségű levelet kapnak. Levelezőrendszereik nap mint nap hatalmas mennyiségű kéretlen levelet dolgoznak fel, és a levélszemét mennyisége folyamatosan nő" -- mondta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs kommunikációs vezetője. "Az új generációs Kaspersky Anti-Spam termékek egyedülálló technológiái és kiterjedt szolgáltatásai egyszer s mindenkorra megszabadítják a vállalkozásokat és az online levelezőrendszerek felhasználóit a kéretlen levelek okozta kellemetlenségektől" -- tette hozzá.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 02:45

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.