Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Microsoft bemutatta keresőszoftverének prototípusát

Budai Péter, 2004. július 30. 13:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft csütörtökön bemutatta keresőtechnológiájának jelenlegi képességeit, mely egyszerre keres a PC merevlemezén és az Interneten is.

A Microsoft csütörtökön bemutatta keresőtechnológiájának jelenlegi képességeit, mely egyszerre keres a PC merevlemezén és az Interneten is.

Az MSN csoport vezetője, Yusuf Mehdi prezentálta a keresőszoftver prototípusát a Microsoft pénzügyi elemzőinek találkozóján megjelent publikumnak. A technológia a megadott kifejezéseket a felhasználó számítógépén található dokumentumokban, e-mailekben és az e-mailekhez csatolt fájlokban is keresi. A megoldás a lokális eredményeken kívül az Interneten is körülnéz.

Ez az első alkalom, hogy a Microsoft bepillantást engedett keresőtechnológiájába, amely Mehdi elmondása szerint egy nagyobb szolgáltatás részeként lesz elérhető, de további részleteket nem árult el. A különféle, általában teljesen inkompatibilis fájlok közötti keresés támogatása már a kezdetektől célja a Microsoftnak és egyben Bill Gates régóta dédelgetett álma is.

Mehdi kiemelte, hogy a technológia használatához nincs szükség az operációs rendszer frissítésére, egyetlen szoftver telepítése elegendő hozzá. A keresés sebessége meglehetősen gyors, mivel a szoftver folyamatosan indexeli a rendelkezésre álló tartalmat.

A keresőtechnológia megjelentetésére már régóta számítani lehetett, bár a Longhorn megjelenése előtt kevesen várták debütálását. Mehdi nem árulta el, hogy pontosan mikor lesz elérhető a szoftver végleges verziója, de elmondta, hogy biztosan hamarabb fog megjelenni, mint a következő generációs Windows.

"Biztosan a Longhorn előtt fog megjelenni" -- mondta el Mehdi, majd hozzátette, hogy a Longhorn új fájlrendszerének köszönhetően sokkal hatékonyabb keresési módszerek is elérhetővé fognak válni az operációs rendszer kiadásának idejére.

Az MSN vezetője arról is tájékoztatott, hogy a Microsoft jelentős előrelépést tett az elmúlt néhány hónapban a lokális keresés terén. Két héttel ezelőtt a Microsoft megszerezte a Lookout Software-t, ami egy kifejezetten e-mailek tartalmának keresésére specializálódott kiscég.

"A szükséges óvatossággal kezelem a feladat nehézségét, de mégis optimista vagyok az elérhető eredményeket tekintve" -- ismertette Mehdi a Microsoft keresési technológiáinak fejlődésével kapcsolatos véleményét, jelezve, hogy a vállalat alig 11 hónap alatt képes volt egy nagytudású webes keresőmotor létrehozására.

Mehdi megmutatta továbbá a készülő MSN Music felületét is, mely szolgáltatást még ebben az évben el szeretnének indítani, további részleteket azonban sem megjelenésének pontos időpontjáról, sem képességeiről nem közölt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.