Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 29. 10:46

Duplájára növelte nyereségét a Nintendo

A Nintendo erős negyedéves eredményekről számolt be, mivel igen élénk volt a kereslet a vállalat konzoljai és szoftverei iránt, emellett az árfolyam-változások is kedvezően hatottak a pénzügyi mutatókra.

A Nintendo erős negyedéves eredményekről számolt be, mivel igen élénk volt a kereslet a vállalat konzoljai és szoftverei iránt, emellett az árfolyam-változások is kedvezően hatottak a pénzügyi mutatókra.

A patinás konzolgyártó közölte, hogy az első pénzügyi negyedévben forgalma 2 százalékkal 82,15 milliárd jenre csökkent, nettó nyeresége azonban 98 százalékkal 22,64 milliárd jenre (203,9 millió dollárra) emelkedett. Az üzemi eredmény 17,47 milliárd jent tett ki, ez közel kétszerese a tavalyi év azonos időszakában elért szintnek. A cég továbbra is 530 milliárd jen éves bevételre és 70 milliárd jen nyereségre számít.

Az árak csökkentése igen jó hatással volt a GameCube konzol forgalmára, a negyedév során a vállalat 650 ezer ilyen készüléket értékesített, míg egy évvel korábban csupán 80 ezerre volt kereslet. A Nintendo tavaly ősszel csökkentette 100 dollár alá a GameCube árát, amely a vásárlási kedv látványos élénküléséhez vezetett. A második negyedév során a GameCube játékprogramok eladásai 20 százalékkal 7,4 millióra emelkedtek. Game Boy játékból eközben 17,5 milliót adott el a Nintendo. A legkelendőbbek továbbra is a Pokémon sorozat tagjai voltak, de a Mario és Zelda szoftverek is jól fogytak.


Nintendo DS

A negyedéves eredmények bejelentésekor a Nintendo semmilyen új információt nem hozott nyilvánosságra a Nintendo DS kódnevű konzol premierjével kapcsolatban. A két kijelzővel felszerelt, egyedi megjelenésű készüléket az év végén mutatja be a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról