Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hivatalos Doom 3 eredmények -- kisebb meglepetéssel

Ady Krisztián, 2004. július 22. 07:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hivatalos, az id Software főhadiszállásán készített, friss meghajtóprogramokkal és a jelenlegi csúcskonfigurációkon futtatott Doom 3 teszteredményeket hozott nyilvánosságra a [H]ard|OCP.

Hivatalos, az id Software főhadiszállásán készített, friss meghajtóprogramokkal és a jelenlegi csúcskonfigurációkon futtatott Doom 3 teszteredményeket hozott nyilvánosságra a [H]ard|OCP.

A cikk elején rögtön az id vezető fejlesztőjét, John Carmackot idézik, aki közölte, hogy bár a Doom 3 egyik nagy grafikus processzort fejlesztő vállalat számára sem volt elérhető -- hivatalosan -- a teszt előtt, az NVIDIA kártyái helyből előnnyel indultak, a meghajtóporgramokat ugyanis kihegyezték a DOOM 3-ban alkalmazott fény- és felületkezelési megoldásokra. Az ATI kártyáit pedig egy régóta ismert "bug" lassította -- ennek megfelelően nem csodálkozhatunk a végeredményen.

Azaz csodálkozhatunk, hiszen bár mindenki sejtette, hogy az NVIDIA új üdvöskéi remekelni fognak a Doom 3 alatt, de ekkora különbségre várhatóan senki sem számított. Az első méréseket már csak a furcsa eredmények miatt is kezeljük fenntartásokkal, másrészt azért, mert az egyéb tesztekben minimum egyenrangú ellenfelet állító ATI-nak is lesz talán egy-két szava a Doom 3 alatt először bemutatkozott teljesítményhez.

Az Egyesült Államokban augusztus 5-én fog megjelenni a Doom 3, azonban az online üzletek már két nappal korábban megkezdik a postázást. Ezzel szemben az európai boltok polcaira csak néhány nap csúszással kerül fel a játék: Angliában augusztus 6-án, míg a többi országban csak 13-án jelenik meg.

Az 576 KByte üzlethálózat információi szerint hazánkba augusztus 15-én fog eljutni a program. Azonban nem ilyen szerencsések a lengyelországi és az oroszországi játékosok, ők ugyanis csak várhatóan a hónap végén juthatnak hozzá a Doom 3-hoz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.