:

Szerző: Ady Krisztián

2004. július 21. 10:37

Egyszerre perelte be a Microsoftot és az Apple-t a BTG International

[Neowin] Mind az Apple-t, mind a Microsoftot beperelte az angol BTG International, ugyanis véleménye szerint mindkét vállalat megsértette a Teleshuttle szabadalmait web-alapú szoftverfrissítési módszerei kidolgozása során, valamint a Microsoft az aktív asztal és offline, kapcsolat nélküli böngészési funkciók kifejlesztésekor.

[Neowin] Mind az Apple-t, mind a Microsoftot beperelte az angol BTG International, ugyanis véleménye szerint mindkét vállalat megsértette a Teleshuttle szabadalmait web-alapú szoftverfrissítési módszerei kidolgozása során, valamint a Microsoft az aktív asztal és "offline", kapcsolat nélküli böngészési funkciók kifejlesztésekor.

A londoni szellemi tulajdonjogokat licencelő vállalat, a BTG International Inc. Kalifornia északi területi bíróságához fordult a jogsértések kapcsán. A Teleshuttle szabadalmait sértő, kifogásolt szoftveres megoldások takarják az Apple és a Microsoft web-alapú szoftveres frissítő technológiáit, melyek rendkívül fontosak a folyamatos frissítések terjesztéséhez, a biztonsági rések megszüntetéséhez.

A Microsoftot már többször érte szabadalmakkal kapcsolatos támadás web-alapú szoftvereivel kapcsolatosan: amint arról már korábban hírt adtunk, a chicagói szövetségi bíróság döntése alapján a Microsoft megsértette az Eolas Technologies fejlesztőcég és a Kaliforniai Egyetem közös szabadalmi jogait, ezért jelentős változtatásokat kellett végrehajtania bizonyos szoftvereiben, például az Internet Explorerben. A cég és az egyetem 512 millió dollárra perelte a Microsoftot, mely ügyben elsőként tavaly augusztusban adott igazat a bíróság a felperesnek.

A Microsoftot elmarasztaló bírósági döntés nyomán a redmondi cég azonnal megkezdte a szoftvereinek átdolgozását, azonban később felhagyott vele, ugyanis a vállalat úgy találta, hogy az internetböngészőre vonatkozó szabadalmat a Hivatal minden bizonnyal érvényteleníteni fogja.

Az egyetem képviselői biztosak benne, hogy a Szabadalmi és Védjegyhivatal nem fogja érvényteleníteni szabadalmukat és a bíróság is számukra kedvező ítéletet fog hozni a Microsoft fellebbezésének benyújtása után is. Hozzátették, hogy a szoftvergyártó óriás tudatában van annak, hogy a szabadalom érvényteleníttetése az egyetlen lehetőség az elmarasztaló bírósági döntés elkerülésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.