Szerző: Budai Péter

2004. július 20. 10:54

Az SAP egységesíti szoftverkarbantartási programját

[ComputerWorld] A német szoftveróriás, az SAP új szoftverkarbantartási programot tervez bejelenteni, amely a vállalat NetWeaver integrációs platformja köré épül.

[ComputerWorld] A német szoftveróriás, az SAP új szoftverkarbantartási programot tervez bejelenteni, amely a vállalat NetWeaver integrációs platformja köré épül.

"Első alkalommal jelentünk be olyan letisztult és konzisztens karbantartási programot, ami valamennyi termékünkre egyaránt érvényes" -- mondta Uwe Hommel, az SAP nemzetközi terméktámogatásával foglalkozó alelnöke. "Szeretnénk biztosabb tervezési lehetőségeket nyújtani vásárlóinknak" -- tette hozzá. A programot a várakozások szerint a mai nap folyamán jelentik be hivatalos formában is.

Az új, 5-1-2 stratégia révén az SAP ügyfelei a licencdíj 17 százalékáért juthatnak öt éves karbantartási szerződéshez. További két százalékért a szerződés hatálya egy évvel növelhető, négy százalékért pedig összesen hét éves karbantartási szerződés érvényesíthető.

A karbantartási költségek magukban foglalják a jogi változások kapcsán felmerülő kiadásokat, az adók változását és a technológia fejlesztését.

"Új termékeinkre nyolc év karbantartást vállalunk" -- tudatta Hommel. "A nyolc év leteltével a támogatás nem szűnik meg, de sem jogi, sem technológiai újítások nem lesznek elérhetők ezekhez a termékekhez a továbbiakban."

Azok, akik nyolc év elteltével is igénylik a régi szoftverrendszer felkészítését a jogi változásokra, külön szerződés keretében fordulhatnak a vállalathoz szakemberek biztosításáért, amelynek költségei az idővel és a felhasznált anyagokkal arányosak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról