Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az SAP egységesíti szoftverkarbantartási programját

Budai Péter, 2004. július 20. 10:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[ComputerWorld] A német szoftveróriás, az SAP új szoftverkarbantartási programot tervez bejelenteni, amely a vállalat NetWeaver integrációs platformja köré épül.

[ComputerWorld] A német szoftveróriás, az SAP új szoftverkarbantartási programot tervez bejelenteni, amely a vállalat NetWeaver integrációs platformja köré épül.

"Első alkalommal jelentünk be olyan letisztult és konzisztens karbantartási programot, ami valamennyi termékünkre egyaránt érvényes" -- mondta Uwe Hommel, az SAP nemzetközi terméktámogatásával foglalkozó alelnöke. "Szeretnénk biztosabb tervezési lehetőségeket nyújtani vásárlóinknak" -- tette hozzá. A programot a várakozások szerint a mai nap folyamán jelentik be hivatalos formában is.

Az új, 5-1-2 stratégia révén az SAP ügyfelei a licencdíj 17 százalékáért juthatnak öt éves karbantartási szerződéshez. További két százalékért a szerződés hatálya egy évvel növelhető, négy százalékért pedig összesen hét éves karbantartási szerződés érvényesíthető.

A karbantartási költségek magukban foglalják a jogi változások kapcsán felmerülő kiadásokat, az adók változását és a technológia fejlesztését.

"Új termékeinkre nyolc év karbantartást vállalunk" -- tudatta Hommel. "A nyolc év leteltével a támogatás nem szűnik meg, de sem jogi, sem technológiai újítások nem lesznek elérhetők ezekhez a termékekhez a továbbiakban."

Azok, akik nyolc év elteltével is igénylik a régi szoftverrendszer felkészítését a jogi változásokra, külön szerződés keretében fordulhatnak a vállalathoz szakemberek biztosításáért, amelynek költségei az idővel és a felhasznált anyagokkal arányosak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.