:

Szerző: castor

2004. július 8. 08:31

Az éles kritikák ellenére a Driv3r az európai eladási listák élén tanyázik

A szaklapokban és az online sajtóban megjelent súlyos kritikák ellenére a Driv3r már második hete az európai eladási listák élén tanyázik. A francia GFK France és a német Media Control adatai szerint az üzletekben a Reflections akciójátéka a legkeresettebb.

A szaklapokban és az online sajtóban megjelent súlyos kritikák ellenére a Driv3r már második hete az európai eladási listák élén tanyázik. A francia GFK France és a német Media Control adatai szerint az üzletekben a Reflections akciójátéka a legkeresettebb.

A játékot kiadó Atari eddig megközelítőkeg 2 és fél millió példányt szállított le a kereskedőknek, azonban minimum 4 millió darabnak kell elkelnie ahhoz, hogy megtérüljön a fejlesztésre és marketingre költött 60 millió dollár.

A Reflections Interactive által fejlesztett előző két rész összesen 12 millió példányban kelt el világszerte, annak ellenére, hogy a Driver 2 csak PlayStationre jelent meg. A fejlesztők ezért fontosnak tartották, hogy a harmadik epizódban megőrízzék a már megszokott hangulatot. Ennek köszönhetően ismét ellátogathatunk Miamiba, illetve a napfényes Floridába, de olyan helyszíneken is megfordulhatunk, mint Olaszország, Franciaország és Törökország.

A Driv3r szereplőinek hangját ismert színészek (Michael Madsen, Ving Rhames, Mickey Rourke, Michelle Rodriguez) kölcsönzik. Steve Allison, az Atari kiadó alelnöke elmondta, hogy a mozisztárok bevonásával az volt a céljuk, hogy a játék átvezető videóiban megteremtsék az alacsony költségvetésű krimik által nyújtott hangulatot. Elmondása szerint ez jó alapot teremthet a későbbi autós üldözésekhez és az adrenalinpumpáló akciójelenetekhez.

A játék két hete jelent meg PlayStation 2 és Xbox platformokra, azonban a vásárlók lelkes fogadtatása ellenére a szaksajtó rendkívül éles kritikákkal bírálta. Szinte minden lapban 60% körüli értékelést kapott, és a cikkírók egyetértenek abban, hogy az irányítás nehézkes, a grafika idejétmúlt, a mesterséges intelligencia botrányos, a küldetések pedig már-már frusztráló nehézségűek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.