:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 28. 12:22

Hiba az Intel új chipkészleteiben

Az Intel gyártási hibát fedezett fel az i915 és i925X chipkészletek southbridge chipjében. A probléma a hírek szerint a PC lefagyását, vagy el nem indulását okozhatja.

Az Intel gyártási hibát fedezett fel az i915 és i925X chipkészletek southbridge chipjében. A probléma a hírek szerint a PC lefagyását, vagy el nem indulását okozhatja.

Az i915 és i925X, kódnevén Grantsdale és Alderwood chipkészleteket a múlt héten mutatta be az Intel. A termékek számos újdonsággal bírnak, többek között támogatják a PCI-Express felületű perifériákat, a DDR2 memóriát, valamint egyes változataik 7.1 csatornás audiovezérlőt és vezeték nélküli hálózati vezérlőt is tartalmaznak. Az i915 bizonyos változatai integrált Intel Graphics Media Accelerator 900 grafikus maggal rendelkeznek, amely képes egyes DirectX 9 funkciók hardveres gyorsítására.

Howard High, az Intel szóvivője elismerte, hogy a chipkészletek ICH6 nevű southbridge chipjéből léteznek gyártási hibás példányok, azonban azt nem árulta el, hogy az eddig elkészült darabok mekkora aránya problémás. Az Intel egy másik, magát megnevezni nem kívánó képviselője szerint egyelőre nem ismert, hány hibás chipkészlet került forgalomba, a vállalat alaplapgyártó ügyfelei szerint azonban a vevőkhöz eljutott példányok "szinte kivétel nélkül" hibátlanok, azaz a boltokban megvehető alaplapokat és PC-ket már nem érinti a probléma.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.