Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az AMD javította az Opteron és az Athlon 64 hibáját

Bodnár Ádám, 2004. június 24. 11:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD bejelentette, hogy kiadott egy szoftveres hibajavítást, amely az Opteron és Athlon 64 lapkákkal kapcsolatos, lefagyást okozó problémát orvosolja.

Az AMD bejelentette, hogy kiadott egy szoftveres hibajavítást, amely az Opteron és Athlon 64 lapkákkal kapcsolatos, lefagyást okozó problémát orvosolja.

A vállalat szerint a "109-es számú hiba" igen ritkán fordul elő, egyelőre kizárólag laboratóriumi körülmények között sikerült reprodukálni. Az AMD még áprilisban értesítette partnereit a hibáról és most előállt a javítással is, amely az alaplap BIOS programjának frissítésével telepíthető fel. Az alaplapgyártók várhatóan napokon belül kiadják a Opteront, illetve Athlon 64-et támogató termékeik új BIOS-át, amely már tartalmazza a hibajavítást.

A processzorok világában nem ismeretlenek a hibák, az egyre komplexebbé váló áramkörök miatt manapság szinte lehetetlen hibátlan lapkákat gyártani. Egyes vélekedések szerint a chipek bonyolultsága miatt szinte csoda, hogy azok működnek. A gyártók rendszerint időben felismerik a hibákat és javítják azokat, a legtöbb ilyen jellegű probléma szoftveresen elhárítható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.