Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 24. 11:36

Az AMD javította az Opteron és az Athlon 64 hibáját

Az AMD bejelentette, hogy kiadott egy szoftveres hibajavítást, amely az Opteron és Athlon 64 lapkákkal kapcsolatos, lefagyást okozó problémát orvosolja.

Az AMD bejelentette, hogy kiadott egy szoftveres hibajavítást, amely az Opteron és Athlon 64 lapkákkal kapcsolatos, lefagyást okozó problémát orvosolja.

A vállalat szerint a "109-es számú hiba" igen ritkán fordul elő, egyelőre kizárólag laboratóriumi körülmények között sikerült reprodukálni. Az AMD még áprilisban értesítette partnereit a hibáról és most előállt a javítással is, amely az alaplap BIOS programjának frissítésével telepíthető fel. Az alaplapgyártók várhatóan napokon belül kiadják a Opteront, illetve Athlon 64-et támogató termékeik új BIOS-át, amely már tartalmazza a hibajavítást.

A processzorok világában nem ismeretlenek a hibák, az egyre komplexebbé váló áramkörök miatt manapság szinte lehetetlen hibátlan lapkákat gyártani. Egyes vélekedések szerint a chipek bonyolultsága miatt szinte csoda, hogy azok működnek. A gyártók rendszerint időben felismerik a hibákat és javítják azokat, a legtöbb ilyen jellegű probléma szoftveresen elhárítható.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.