Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 23. 16:14

Bárki kipróbálhatja az új Nokia N-Gage konzolt

A Nokia júliusban az N-Gage QD magyarországi megjelenés alkalmából egyedülálló közönségtesztet indít, mellyel lehetőséget biztosít arra, hogy a most debütáló játékgépet és a játékszoftvereket minél több játszani vágyó felhasználó ismerje meg és próbálja ki.

A Nokia júliusban az N-Gage QD magyarországi megjelenés alkalmából egyedülálló közönségtesztet indít, mellyel lehetőséget biztosít arra, hogy a most debütáló játékgépet és a játékszoftvereket minél több játszani vágyó felhasználó ismerje meg és próbálja ki.

Az N-Gage QD közönségteszt keretében a regisztráló játékosok egy teljes héten át tesztelhetik az új N-Gage QD konzolt. A közönségtesztre július elejétől a www.nokia.hu oldalon lehet majd jelentkezni. Az elektronikus jelentkezést követően a játszani vágyó értesítést kap a készülék átvételének idejéről és helyéről. Budapesten a Nokia központi mintaboltjában személyes regisztráció után vehetőek majd át az N-Gage QD és a játékok. A tervek szerint a tesztelési lehetőség a vidéki játékfanatikusok számára is elérhető lesz, ők 5 város Nokia boltjaiban kaphatják meg a játékgépet egyhetes tesztre. A tesztidőszak lejárta után a készülékeket és a kártyákat az átvétel helyére kell visszajuttatni.

A Nokia októberben dobta piacra az eredeti N-Gage készüléket, ami azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, még a finn vállalat is elismerte, hogy az értékesítési adatok csalódást okoztak annak ellenére, hogy a legnépszerűbb játékfejlesztők álltak az N-Gage mögé és olyan szoftverek jelentek és jelennek meg rá, mint a Tomb Raider vagy a Sims. A készüléket számos kritika érte, a Nokia pedig meghallgatta a felhasználók visszajelzéseit és minden jelentős probléma orvoslásra került. Az idén bemutatott és május végén piacra dobott N-Gage QD-ben már könnyen cserélhető a memóriakártya, hosszabb az akkumulátoros üzemidő, megújult a kezelőfelület, jobb a kijelző, valamint átdolgozták a mobiltelefonos részt, illetve az N-Gage Arena alkalmazást is.

Az N-Gage QD azonban nem csak több lett elődjénél, hanem bizonyos tekintetben kevesebb is. A felhasználói visszajelzések azt mutatták, hogy nincs szükség az FM-rádióra, illetve az MP3-lejátszóra, így ezeket a Nokia száműzte a konzolból. A vállalat emellett eltávolított néhány előre telepített alkalmazást a készülékből. A finn gyártó közölte, hogy az FM-rádió kivételével az összes funkcionalitás elérhető megfelelő szoftverekkel, amelyeket a felhasználók utólag telepíthetnek a Symbian OS operációs rendszert és Series 60 szoftverplatformot futtató készülékre.

Az N-Gage QD természetesen kompatibilis a korábbi változattal, így a játékosok használhatják az előző N-Gage játékait, illetve a régi N-Gage konzolon is futnak az N-Gage QD-re írt szoftverek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról