Szerző: Bőle György

2000. március 10. 20:17

Az OEM-ek felsorakoztak az Intel mögött

Az elmúlt napok 1GHz-es bejelentéseihez fűznék egy kis commentet.

Az elmúlt napok 1GHz-es bejelentéseihez fűznék egy kis commentet.
Sokan gondolják úgy, hogy egy processzor sikere kizárólag a sebességére van alapozva. Pedig nem így van. Elég csak visszagondolni arra, hogy az Athlonok sikere majdnem elúszott a támogató alaplapok hiánya, az Intel ASUS-szal való mesterkedése ill. a kezdetekben még bizalmatlan (vagy az Intelhez lojális) OEM-ek miatt. Miért is mondom ezt? Mert hiába hozta ki elméletileg gyorsabban az AMD az 1GHz-es Athlont, ha a processzorra nem épít gépet túl sok brand PC gyártó. Már pedig eléggé az Intelnek áll a zászló ezügyben, mert 3 nagy OEM is bejelentett 1GHz-es Intelre épülő "set"-et. Itt persze ne a magyar piacból induljunk ki, mert velünk ellentétben az USA-ban az emberek nem noname, hanem szinte kizárólag brand (márkás) gépeket vásárolnak. Ráadásul az 1GHz-es Intelt támogató gyártók között ott a Dell (jelenleg piacvezető - lásd az előző híreinkben), a HP, és az IBM. Az előbb felsorolt gyártók elég széles ársávban kinálják a top PIII konfigot. A Dell gépe 5999 dollár, a HP és az IBM 3000-3500 dolláros ársávban kínalja gépét.
A Dell gépéhez pedig csak annyit fűznék, hogy az ára azért ilyen magas, mert ez egy Special Edition gép teli high-end cuccokkal. Elég csak a benne lévő 64MB DDR-es Geforce-ra gondolni (a Dell saját építésű kártyája), amelyet Sharky-ék is teszteltek néhány hete.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról