Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Siemens lépést tart a Nokia csökkenő áraival

Bodnár Ádám, 2004. június 21. 09:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Siemens bejelentette, hogy a Nokia árcsökkentésére válaszul maga is módosítani fogja egyes mobiltelefonjainak árát, azonban a vállalat nem kíván öldöklő árharcba bocsátkozni finn riválisával.

hirdetés
A Siemens bejelentette, hogy a Nokia árcsökkentésére válaszul maga is módosítani fogja egyes mobiltelefonjainak árát, azonban a vállalat nem kíván öldöklő árharcba bocsátkozni finn riválisával.

Amint az ismert, a Nokia idén tavasszal bejelentette, hogy csökkenti egyes mobiltelefonjainak árát, mivel a vállalat piaci részesedése a vártnál nagyobb mértékben csökkent. A Gartner adatai szerint az első negyedévben értékesített mobiltelefonok közül mindössze 28,9 százalék volt Nokia gyártmány. A tavalyi első negyedévben a cég a piac közel 35 százalékát uralta.

"Látjuk, hogy csökkennek az árak és ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül" -- mondta Thorsten Heins, a Siemens Mobile vezetője, aki szerint vállalata számos lépést tesz annak érdekében, hogy visszaverje a Nokia támadását a középkategóriás és alsó kategóriás telefonok szegmensében. "Az egyik ezek közül nyilvánvalóan az árcsökkentés, de nem akarunk értelmetlen árháborúba kerülni" -- mondta Heins.

A Siemens elsősorban az alsó kategóriás és középkategóriás mobiltelefonok szegmensében erős. Noha a vállalat az utóbbi időben növelni tudta piaci részesedését, a nyereséghányada továbbra is alacsony. Az első negyedévben a Siemens 12,8 millió mobiltelefont adott el, ez éves szinten 60 százalékos növekedést jelent, azonban mindössze 13 millió euró nyereséget ért el, vagyis minden egyes telefonon 1 euró profitot realizált.

Heinrich von Pierer elnök-vezérigazgató korábban bejelentette, hogy a vállalat felső kategóriás, drágább készülékek piaci bevezetésével kívánja nyereséghányadát növelni. A Siemens tervei szerint az idén összesen 30 készüléket dob piacra.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.