Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Augusztusban debütál az AMD Sempron

Bodnár Ádám, 2004. június 17. 09:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már többször hírt adtunk az AMD olcsó Sempron processzorairól, a megjelenés közeledtével egyre részletesebb információk látnap napvilágot az új termékről.

hirdetés
Már többször hírt adtunk az AMD olcsó Sempron processzorairól, a megjelenés közeledtével egyre részletesebb információk látnap napvilágot az új termékről.

A hírek szerint a premier augusztusban esedékes, a nyár végén az AMD nem kevesebb mint négy Sempron processzort dob piacra, amelyek közül három Socket A, egy pedig Socket 754 kivitelű. A Socket A foglalatba illeszkedő Sempronok valójában Athlon XP processzorok, csak a nevük változott, a Socket 754 kivitelű lapkák pedig K8 magos chipek, amelyek egycsatornás memóriavezérlőt és 256 kbyte L2 cache-t tartalmaznak, viszont hiányzik belőlük a 64 bites utasítások, valamint az NX-bit támogatása.

Augusztusban várható tehát a Socket A kivitelű Sempron 2500+, 2600+, 2800+, valamint a Socket 754 foglalatba illeszkedő Sempron 3100+ processzor, a jövő év első negyedévben a Socket 939 kivitelű Sempron 3200+ és 3500+, végül 2005 második negyedévében érkezik a Socket 754 kivitelű Sempron 3400+. A lapkák órajele, illetve ára egyelőre nem ismert.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!