Szerző: Budai Péter

2004. június 15. 11:37

Megjelent a Microsoft Virtual Server 2005 Release Candidate

A Microsoft hétfőn elérhetővé tette a Virtual Server 2005 release candidate változatát, melyet hamarosan a végleges verzió megjelenése követ. A Virtual Server lehetővé teszi, hogy egy szerveren egyszerre több operációs rendszer is futtatható legyen, ami könnyíti a szerverkonszolidációt.

A Microsoft hétfőn elérhetővé tette a Virtual Server 2005 "release candidate" változatát, melyet hamarosan a végleges verzió megjelenése követ. A Virtual Server lehetővé teszi, hogy egy szerveren egyszerre több operációs rendszer is futtatható legyen, ami könnyíti a szerverkonszolidációt.

A szoftveróriás bejelentette, hogy a termék két változatban lesz megvásárolható: a Standard legfeljebb négy processzoros rendszereken használható, míg az Enterprise 32 processzort tartalmazó szervereken is futni fog. A vállalat tervei szerint a végleges szoftver a nyár végére készül el és még az év vége előtt széles körben elérhetővé válik. A Virtual Server a VMware kihívójaként jelenik meg a piacon, amit az adattárolásra specializálódott EMC vásárolt meg az év elején.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról