:

Szerző: Vörös Péter

2004. június 14. 15:35

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártója

Újra a Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártója.

Újra a Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártója. A DisplaySearch piackutató vállalat bejelentette, hogy az első negyedévben a Samsung Electronics leelőzte a LG.Philipset és az első helyen végzett a globális TFT-LCD-piacon. A Samsung piaci részesedése 23,5 százalék, a dél-koreai-holland LG.Philipsé 20,8 százalék, míg a harmadik helyezett tajvani AU Optronicsé 13,2 százalék volt.

A piackutató vállalat szerint tavaly a Samsung volt a világ legnagyobb LCD-gyártója 17 százalékos piaci részesedéssel, bár a második helyen álló LG.Philips mindössze 0,4 százalékponttal maradt le mögötte. A negyedik negyedévben ugyanakkor az LG.Philips szerezte meg a vezető pozíciót. Az LG.Philips áprilisban bejelentette, hogy a következő 10 évben 21 milliárd dollárt költ LCD-gyártókapacitásának növelésére, a Samsungnál ez a összeg 17 milliárd dollár körül lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.