:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 14. 09:42

A Linux egyre nagyobb fenyegetést jelent a Microsoftra

Egyre több vállalat fenyegeti a Linux használatának lehetőségével a Microsoftot annak érdekében, hogy kedvezőbb árat alkudjon ki a redmondi cég termékeire -- ismerte el a világ legnagyobb szoftvergyártójának képviselője.

Egyre több vállalat fenyegeti a Linux használatának lehetőségével a Microsoftot annak érdekében, hogy kedvezőbb árat alkudjon ki a redmondi cég termékeire -- ismerte el a világ legnagyobb szoftvergyártójának képviselője.

"Határozottan nagyobb a fenyegetés, mint volt" -- mondta Nick Barley, a Microsoft marketing-igazgatója egy múlt héten rendezett konferencián, elismerve, hogy egyre több cég fenyegetőzik a Linuxra való áttéréssel. Barley nem árulta el, mennyire sikeres ez a taktika. "Nem szabadna sikeresnek lennie, ha megfelelő, érték-alapú kapcsolatot építünk ki a vevőkkel, ha számukra fontos az a többletérték, amit mi nyújtunk."

Philip Dawson, a Meta Group programigazgatója szerint a Linux ugyanakkora veszélyt jelent a Unixra, mint a Microsoftra. Szerinte valóban jó üzleti taktika a Linuxszal való fenyegetőzés még akkor is, ha a vállalatnak valójában eszében sincs áttérni a szabad operációs rendszer használatára.

A "20:20 Seminar Series: Microsoft Windows and Linux" rendezvényen a Microsoft, valamint partnerei megpróbálták eloszlatni a Linuxot körülölelő mítoszokat. A legfontosabb cél annak megvilágítása volt, hogy a Linux hosszú távon drágább, mint a Microsoft termékei, ugyanis a vállalatoknak többet kell a megfelelően képzett IT-munkaerőre költeni. "A 250-300 üzletemberből álló közönséget megkérdeztük, vajon ki szerint ingyenes a Linux és egyetlen kéz sem lendült a magasba" -- mondta Nicholas McGrath, a Microsoft platform stratégiai igazgatója.

McGrath több jelentős megrendelést is példaként említett, amikor az ügyfelek a Linuxot elvetve a Microsoft mellett döntöttek. McGarth példaként említette London egyik kerületének megrendelését, ahol a Microsoft végül felülkerekedett a Linuxon, azonban az ügyletet jól ismerők szerint a redmondi cég ebben az esetben épp a Linux-fenyegetés hatására csökkentette árait és így nyerte el a megbízást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.