:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. június 14. 08:55

Jó hírek a közlekedési-stratégiai programok szerelmeseinek

[Hírösszefoglalónk] Több újdonság is történt az elmúlt hónapban a közlekedési-stratégiai játékok világában. Utolsó, áprilisi hírünk még arról szólt, hogy készül a Transport Tycoon folytatása, mely egyelőre a Locomotion nevet viseli -- s mint megtudtuk, a megjelenése szeptemberre várható (a játékról egyébként az ign.com -on új képek jelentek meg még májusban).

[Hírösszefoglalónk] Több újdonság is történt az elmúlt hónapban a közlekedési-stratégiai játékok világában. Utolsó, áprilisi hírünk még arról szólt, hogy készül a Transport Tycoon folytatása, mely egyelőre a Locomotion nevet viseli -- s mint megtudtuk, a megjelenése szeptemberre várható (a játékról egyébként az ign.com-on új képek jelentek meg még májusban).

Azóta azonban több érdekességről is tudomást szereztünk. Az egyik, hogy elindult egy független fejlesztői irány, mely a patch-cselt Transport Tycoon Deluxe-ot tette elérhetővé több operációs rendszeren. Míg az eredeti TTD és a TTDPatch kizárólag a windowsos felhasználók játékszere volt, az OpenTTD már futtatható unixos környezetben és Mac OsX-en is.


Képünk, melyen kattintásra a játékmenet is látható, a linuxos változatról készült: semmi különbség

A játék ugyanúgy néz ki, mint a már ismert TTD, az újdonság az, hogy más operációs rendszerek kedvelői is élvezhetik, továbbá hogy a patch-ek ki-és bekapcsolása már a játékon belül, egy önálló panel segítségével történik. A programról bővebben a www.openttd.com címen lehet olvasni (angolul), illetve erre a linkre kattintva lehet eljutni a letöltés oldalhoz.

Szintén a Transport Tycoonhoz kapcsolódó hír, hogy egy új hazai portáloldal indult, arra vállalkozva, hogy összegyűjti a TTD-vel kapcsolatos híreket, információkat, és teret ad fórumán a TTD rajongók által feltett kérdéseknek. A ttdx.designprog.net címen található portál már TTD versenyt is hirdetett, mely szeptemberben veszi kezdetét, sőt, egyfajta bemelegítő fordulón már túl is vannak a játékosok.

Nem TTD, de közlekedés: megjelent a Transport Giant német, francia és angol nyelvű demója. A sokak szerint a TTD alapötletét továbbvivő játék megjelenésének időpontja még bizonytalan: korábban egy májusi dátum röppent fel, ám a mai napig is csak a három demó jelent meg, melyekben a szállítási vállalatunk két évszázaddal ezelőtti, lovas, szekeres időszakát élhetjük át gyakorlás közben. A demoverziók oldala erre a linkre kattintva érhető el.

A játékot ugyanaz a JoWood fejleszti, amelyik korábban kiadta a lenyűgöző grafikájú Traffic Giant és Industry Giant játékokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.