Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 10. 14:48

Veszteséges negyedévet zárt a Take Two Interactive

A Take Two Interactive játékkiadó veszteséggel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét és csökkentette egész évre vonatkozó pénzügyi kilátásait. A vállalat emellett bejelentette, hogy társkiadója lesz a Sega ESPN sportjátékainak.

A Take Two Interactive játékkiadó veszteséggel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét és csökkentette egész évre vonatkozó pénzügyi kilátásait. A vállalat emellett bejelentette, hogy társkiadója lesz a Sega "ESPN" sportjátékainak.

Az április 30-án véget ért második negyedévben a Take Two 153,4 millió dollár forgalom mellett 14,6 millió dollár veszteséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 193 millió dollár bevételről és 14,6 millió dollár nyereségről számolt be, elsősorban a Grand Theft Auto: Vice City és a Midnight Club 2 játékok sikerének köszönhetően. Az idei második pénzügyi negyedévben azonban a Take Two egyetlen igazán nagy dobással sem tudott szolgálni.

A gyászos második negyedéves eredmények miatt a Take Two módosította éves pénzügyi előrejelzését is. A legújabb prognózis szerint a cég az idei pénzügy évben 1,125-1,145 milliárd dollár bevételre számít, korábban 1,17 milliárd dolláros bevételt várt a cég. A forgalom azért lesz alacsonyabb a korábbi előrejelzéseknél, mert számos játék megjelenése késett, egyes termékek pedig nem hozták az elvárt eladási adatokat. A cég sietett leszögezni, hogy a Grand Theft Auto: San Andreas megjelenése továbbra is októberre várható.

A fenti előrejelzés azonban nem tartalmazza a Take Two és a Sega között a héten létrejött megállapodás várható eredményét. A két cég arról állapodott meg, hogy az "ESPN" sportjátékokat -- amerikai foci, jégkorong, baseball, kosárlabda -- együtt adják ki, a terjesztést az Egyesült Államokban a Take Two egyik leányvállalata, Európában pedig a Take Two végzi majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról