:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 29. 10:05

Csökkent a Nintendo nyeresége - a Pokemon-őrület ellenére ...

A március 31-én véget ért pénzügyi évben a japán videójáték gyártó cég nettó nyeresége 521 millió $-ra csökkent az egy évvel korábbi 803 millió $-ról - viszont az idei évre jelentős profitemelkedést jelez előre a Nintendo, többek között a Game Boy és a Pokemon rendkívüli sikerének következtében.
A most zárult pénzügyi év gyengébb eredményeit a cég a jen/USD emelkedő árfolyammal és a Nintendo 64 viszonylag gyengébb eredményeivel okolja. A cég forgalmának 76,7 %-át adják az export piacok.
A Game Boy következő generációs változata, a Game Boy Advance várhatóan még az idén megjelenik: a cég a március 31-én zárult pénzügyi év során 17,45 millió Game Boy konzolt adott el világszerte, ebből 13.27 millió db-ot Japánon kívül (ez 34%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest). A Nintendo részesedése 90% a japán kézi-játékkonzol piacon, míg az USA-ban és Európában 99%. A cég összes forgalmának 44%-a származott a Game Boy eladásokból. A Game Boy szoftver forgalom 61%-kal 67,71 millió db-ra emelkedett, főként a Pokemon eladások eredményeként: csak ebből az egy játékból 19,11 millió db kelt el tavaly. A cég a jelenlegi havi 1,5 millió db-os konzol termelést 2,5 millió db-ra tervezi növelni ez év végére.
A Nintendo 64 utódja, a 128-bites Dolphin játékkonzol a tervek szerint még az idén megjelenik, az ezzel kapcsolatos konkrét terveket a cég augusztusi bemutatóján teszik közzé. A 128-bites PlayStation 2 amerikai és európai megjelenése október 26-ára várható, így sok késlekedésre nem lesz módja a Nintendo-nak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.